CHP'lilerden Ali Kılıç'ın adaylığına tepki

CHP'lilerden Ali Kılıç'ın adaylığına tepki

Maltepe’de CHP Genel Merkezinin Ali Kılıç’ı yeniden belediye başkan adayı göstermesine tepki geldi. CHP ilçe yönetimi istifa ederken, adaya tepki gösteren bir grup CHP üyesi de Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Tartışmalı PM’nin ardından CHP’de sular durulmuyor. Maltepe’de Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren CHP üyeleri, Maltepe’den Anıtkabir’e, “Temiz siyaset temiz toplum” sloganıyla yürüyüşü başlattı.

Maltepe merkezinde bir araya gelen CHP’liler yürüyüş öncesinde açıklama yaptı. CHP’liler adına açıklamayı Eski CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu yaptı. Birilerinin adaylığı için açıklama yapmadıklarını anlatan Otlu, “Belediye kimin yönettiği değil, hangi ilkelerle yönetildiği önemlidir” dedi.

İLÇE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Diğer yandan CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, aday belirleme sürecinde ilçe örgütünün hassasiyet ve taleplerinin göz ardı edildiğini savundu. Özkan, yaptıkları değerlendirmeler sonucunda istifa kararı aldıklarını belirtti. Özkan, Türkiye emekçilerinin ülke zenginliklerinden hak ettikleri payı alabilmeleri ve CHP’nin Türkiye’nin dört bir yanında iktidara gelebilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini aktardı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Otlu, Ali Kılıç’ın tekrar aday gösterilmesine tepki gösterdi. Otlu, “Genel Başkanına sahtekar, düzen diyen boğazına çıngırak takmakla tehdit eden AKP’li bakan sevgi dolu bakışlar ile gururlu fotoğraf paylaşan, kendilerinin ve ailelerinin servetini açıklamayanlar aday yapılabiliyorsa bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Belediye başkanlıkları hemşehri, eş, dost ekip arkadaşı, manevi oğlu gibi altı boş, lümpen davranışlar ile belirlenemez” diye konuştu.

‘GÜVENDİĞİMİZ ADAYLAR’

İlçe örgütü aracılığıyla il başkanlığına ve genel merkeze ilettikleri kaygılarının dikkate alınmadığını kaydeden Otlu şunları söyledi; “Bu düzende sorun olduğunu hepimiz görüyoruz. AKP yöntemleri ile partimizi yönetemeyiz. Biz onlara benzemeyeceğiz. Onlar çalıyor diye tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizler emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. beton çetelerinin, AKP talan düzeni iş birlikçilerinin partimize ayar vermesine müsaade etmeyeceğiz. “Parti yetkililerine seslenen Otlu, hatadan dönmek erdemdir. Biz güvendiğimiz adaylarla sokakta olmak istiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.