CHP'den Soylu'ya tepki: İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir

CHP'den Soylu'ya tepki: İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "CHP il başkanlarını şehit cenazelerine almayın" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

CHP Parti Meclisi toplantısı devam ederken Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı.

Seçimle ilgili kapsamlı değerlendirmeyi daha sonra yapacaklarını söyleyen Tezcan, “O toplantıyı önümüzdeki günlerde yapacağız. Teknik heyetler kurduk, o heyetler seçim sonuçlarıyla ilgili Türkiye geneliyle ilgili raporlar hazırlayacak. Onları PM üyelerine dağıtıp, teknik raporlar çerçevesinde bir siyasi değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde Parti Meclisi’nde yapacağız” dedi.

Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valilere talimat gönderdim; ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin'” açıklamasına yanıt verdi.

Tezcan, “Adının başında İçişleri Bakanlığı etiketi bulunan bir şahsın açıklamaları toplumu derinden ve esaslı bir biçimde yaralamıştır. Bu kadar sorumsuz, ölçüsüz, ayarsız bir açıklamayla neyi amaçladıklarını anlamak çok güçtür” dedi.

Soylu’nun toplumu bölmeye çalıştığını söyleyen Tezcan, şunları söyledi:

DEHŞET VERİCİ, HADSİZ BİR AÇIKLAMA: “Değerli arkadaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit cenazeleri üzerinden toplumu bölme hesabı içine girmiştir. Şaşırdık, önce şaka haber sandık. Ancak gördük ki, gerçekten diyor ki ‘Ben müsteşarım vasıtasıyla valilere talimat gönderdim. Şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını almayacaksınız’ demiş. Dehşet verici, terbiyesizce, vicdansız, hadsiz ve sorumsuz bir açıklama. Bir İçişleri Bakanı, toplumu ortamı terörize eden böyle bir açıklamayı nasıl yapar?”

BÖLÜCÜ BİR İÇİŞLERİ BAKANI VAR: “Aklımız tutuldu,anlamak mümkün değil. Bu toplumu bölen, çatışmaya tahrik eden bir açıklamadır. Bu bir kaos planının parçası olarak yapılabilecek bir açıklamadır. Eğer aklına geleni ölçüsüzce söyleyebilme özelliğine sahip biri değilse, bu bir muhtemel derin karanlık kaos planının dışa vurumu ve işaretidir. Ne demek? En az PKK kadar bölücü bir açıklamadır. Toplumu bölen, çatıştıran bir açıklamadır. Bölücü bir İçişleri Bakanı vardır. Terörize eden bir İçişleri Bakanı vardır. Toplumu çatışmaya sürükleyen bir İçişleri Bakanı vardır. Bu anlayış şehitler arasında ayrım yaptı. 15 Temmuz şehit ve gazileri ile terör şehitleri ve gazileri arasında aynı şekilde ayrım yaptılar. Şimdi şehit cenazeleri üzerinden kaos yapma peşindeler. Bu plan camileri ve şehit cenazelerini çatışma alanına çevirme planıdır.”

BAKANIN GÖREVİ ŞEHİT CENAZELERİNİ ÖNLEMEK: “İçişleri Bakanı’nın görevi şehit cenazelerini önlemektir, protokol düzenlemesi yapmak değildir. Bu milleti bölmenize çatıştırmanıza müsaade etmeyeceğiz. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Böyle bir anlayışın Türkiye’de İçişleri Bakanı olarak görev yapabilmesi mümkün değildir. Millet için en büyük tehdit ve tehlikedir.”

SOYLU İÇ GÜVENLİK TEHDİDİ HALİNE GELDİ: “İç güvenlikle sorumlu olan bir bakan, iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Süleyman Soylu iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Toplumsal huzurun ve güvenliğin tehdidi haline gelmiştir. Arzumuz şehit cenazelerinin son bulmasıdır. İnşallah şehit cenazeleri bir daha gelmez. Ama şehit cenazeleri gelirse bu çağrı ne olursa olsun, bizim il başkanlarımız camilerde cenaze törenlerinde yer alacaktır. Bunu kimsenin engelleyeme, hakkı yoktur. Oraya çakabilecek olumsuz durumların tek sorumlusu Süleyman Soylu’dur.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.