CHP'den Koca'ya İmamoğlu tepkisi: Toplantıya çağrılmaması skandal

CHP'den Koca'ya İmamoğlu tepkisi: Toplantıya çağrılmaması skandal

CHP, İstanbul'da korona vakalarının artması nedeniyle yapılan toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmamasına tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü (Covid-19) vakalarının arttığı İstanbul'da salgının seyrine ve alınacak tedbirlere dair toplantı yaptıklarını açıkladı.

Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, saha koordinatörleri ve başhekimlerin katıldığını aktardı.

CHP ise toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesine tepki gösterdi.

İstanbul’da vaka sayısının Türkiye genelindeki vakaların yüzde 40'ına ulaştığına dikkat çekilen açıklamada, “Alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır” denildi.

Salgınla mücadelenin siyasallaştırılmaması gerektiği belirtilen açıklamada, “Saray iktidarı, İstanbul'da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular'dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur... Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Fahretti Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir” ifadelerine yer verildi.

İmamoğlu'nun toplantıya çağrılmamasını eleştiren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Twitter paylaşımında “Ayıptır, yazıktır! Pandemi sürecindeyiz, sağlığımızla sınanıyoruz. Devlet adamlığına, böylesine zor günlerde İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanını çağırmamak yakışmaz. Hiç değilse böylesine bir toplantıda toplum sağlığı için siyasi hırslarınızı bir kenara bıraksaydınız...” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da “Masa etrafında oturanların derdinin İstanbullunun sağlığı değil kendi siyasi varlıkları olduğu bir kez daha tescil edilmiş oldu. Sizler kirli siyasetinizi devam ettirirken, size rağmen Ekrem İmamoglu ve belediye başkanlarımız vatandaşın sağlığı için çalışmaya devam edecekler” ifadeleri kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.