CHP'den cezaevindeki Cumhuriyet çalışanları ve HDP'lilere ziyaret

CHP'den cezaevindeki Cumhuriyet çalışanları ve HDP'lilere ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, cezaevindeki Cumhuriyet çalışanlarını ve HDP'lileri ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, cezaevinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Güray Tekin Öz, Hacı Musa Kart; HDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder; Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Tunceli Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun’u Kandıra Cezaevinde ziyaret ziyaret etti.

Kaya, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün 26 Ağustos, büyük günün ilk günü. Cumhuriyete giden yolda Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük güne giden, büyük adımı attığı gün. Cumhuriyeti kuranlar bize cumhuriyeti emanet edenler, demokrasi mücadelesi ile cumhuriyetin yaşatılacağını hep söylemişlerdi. Bu cezaevinde Cumhuriyet yazarları yatıyor. Cumhuriyet gazetesine kilit vurmak isteyenlere inat onları ziyaret ettim. Bugün bu cezaevinde milletvekilleri, belediye başkanları yatıyor. Halkın iradesinin yok sayıldığı demokrasinin kaltedildiği günlere inat biz cumhuriyeti de yaşatacağız, demokrasiyi de yaşatacağız. Bu cezaevinde yatanlar bir gün mutlaka bizimle birlikte özgür günlerde birlikte olacaklar" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.