CHP'den Buldan'a yanıt: HDP'den de oy isteyip aldık

CHP'den Buldan'a yanıt: HDP'den de oy isteyip aldık

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ittifakların açık ve şeffaf olması gerektiği yönündeki çağrısına CHP'den İstanbul seçimlerini işaret eden bir yanıt geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yenilenen İstanbul seçimlerindeki ittifaka işaret ederek “Bundan sonra ittifaklar açık şeffaf olmalı. İnsanlar tercihini buna göre yapmalı” sözlerine AK Parti ve CHP’den yanıt geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gizli ve örtülü ittifaklarla seçmeni aldatmanın demokrasilerde yeri olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

TURAN: GELDİKLERİ YER HDP’NİN CHP’Sİ

“Defalarca ittifak var dedik. İnkar ettiler. Hatta hakaret ettiler. Milliyetçi, muhafazakar ve ulusalcı seçmeni kaybetmemek için Kandil’le arasına mesafe koyamayan HDP’yle gizli ve örtülü ittifak yaparsan, gün gelir ‘malumun ilanı’nı ister senden!‬ ‪“HDP ile ittifak yok” diyenler seçmeni aldatmanın bedelini ödemeyecek mi?‬‬‬ “İttifak yok” diyenler erdemli bir şekilde hareket ederek istifa etmeyi düşünüyorlar mı? ‪’HDP ile ittifak yok’ diyenler, bir açıklama yapma sorumluluğu göstermeyecek mi?‬‬‬ Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları da açıklasınlar! Beraber iyi salladık”la başlayan flört, maşallah çok yol almış! Biz deyince inanmayan zavallı CHP’liler neredeler? Herkes için CHP’yiz diyorlardı. Geldikleri yer HDP’nin CHP’si.”

Bu açıklamadan sonra CHP’nin Atatürk’ün partisi olma iddiası bir yana Baykal’ın bıraktığı parti iddiasının da kalmadığını söyleyen Turan, “Kemal Kılıçdaroğlu 71 yaşında. Selahattin Demirtaş 46 yaşında. Madem 90 yıllık partiyi adeta HDP’ye teslim ettiler. Mart sonundaki CHP kongresinde Kılıçdaroğlu’nun yerine Demirtaş, genel başkan adayı olsun. Ya da Kılıçdaroğlu bırakmam diyorsa, her ikisi de CHP’ye eş genel başkan olsun” dedi.

SALICI: ÜZERİNE BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOK

Buldan’ın ittifak açıklaması CHP MYK sonrası açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya da soruldu. İttifakların 2018 yılındaki Anayasa değişikliği ile siyasi hayata girdiğini anlatan Salıcı şunları söyledi:
“CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ile ittifak yaptı Millet İttifakı’nı oluşturdu. Yerel seçim sürecinde ittifakları düzenleyen bir düzenleme yok. Bu düzenleme yokken Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday göstermeyeceği açıklamaları oldu. Yerel seçimde siz bir şehri, beldeyi yönetmek üzere bir kişi seçiyorsunuz. O kişiyi seçerken bütün yurttaşlardan oy seçiyorsunuz. Biz İYİ Parti’yle bir araya geldik. Bazı yerlerde Cumhuriyet Halk Partisi destekledi bazı yerlerde tam tersi oldu. Sonuçta bizim adaylarımız Adalet ve Kalkınma Partili yurttaşlardan da oy istedi ve aldı. MHP’ye oy verenlerden de oy istedi ve aldı. İYİ Parti’den HDP’den ya da onun dışında siyasi partilere oy vermiş yurttaşlardan da oy istedi ve aldı. Ortada demokrasiden yana olanlar ve demokrasinin karşısında duranlar. Tek adam rejimini devam ettirmek isteyenlerle bir siyasi mücadele var. Bu siyasi mücadelenin içinde biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında duruyoruz. Bunu da en iyi ortaya koyacağımız örnek 6 Mayıs’taki YSK tarafından darbe niteliğinde verilen İstanbul seçimlerinin iptali kararının ardından vatandaşımızın yüzde 54.5 ile verdiği karardır. Bunun üzerine de başka bir şey de söylemeye gerek yok. İlk seçim geldiği zaman demokrasiden yana olan yurttaşlarımız gereken cevabı tek adam rejiminden yana olan iktidara verecektir.”

BULDAN NE DEDİ?

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Gazete Duvar’da Siyasete Bakış programına katılmış, “Biz bu ittifakların daha açık ve şeffaf olması gerektiğini hep savunduk. Ama ne yazık ki bizimle ittifak yapanlar buna çok sıcak bakmadı. Ama bir seferliğine mahsus olmak üzere biz buna İstanbul seçimlerini kazanmak adına HDP’nin varlığının, HDP’nin değiştirme ve dönüştürme gücünün ne kadar etkili olduğunu Türkiye kamuoyuna anlatabilmek adına 1 seferliğine kabul ettik. Ama bundan sonra bu tür şeyler olmaması gerektiğini söylüyoruz. İttifaklar açık şeffaf olmalı. İnsanlar kimin kiminle ittifak yaptığını görmeli tercihini buna göre yapmalı” demişti.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.