CHP'den AYM'ye tepki: Siyasi baskıya karşı Anayasa'yı savunamadılar

CHP'den AYM'ye tepki: Siyasi baskıya karşı Anayasa'yı savunamadılar

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, ittifak kanununun iptali yönündeki başvurularını reddeden AYM'yi eleştirdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim ittifakı kanunu ile ilgili yaptıkları iptal başvurusunu reddeden Anayasa Mahkemesi’ne tepki gösterdi.

Tezcan, “Anayasa’ya aykırı olmadığı kararı bizi şaşırttı. Seçim güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler” dedi.

‘İTTİFAKI DEĞİL SEÇİM GÜVENLİ KISMINI AYM’YE GÖTÜRDÜK’

AYM, CHP’nin seçim ittifakı kanunun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması yönündeki başvurusunu reddetti. Karar, 15’e karşı 2 oyla alındı.

Habertürk Televizyonu’na açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “İttifak ile ilgili kısmı değil, AYM’ye seçim güvenliğini götürmüştük. Kesinlikle iptali gerekiyordu. İptaline karar vermemiş olması bizi şaşırttı. Anayasa’ya aykırı olmadığı kararı bizi şaşırttı. Seçim güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler. Siz kalkıp valilerin talimatı ile sandıkların taşınmasının önünü açarsanız bu serbest ve eşit seçimi ortadan kaldırır” diye konuştu.

‘SANDIK TAŞINAN YERLERDE GÖZLEMCİLERİ 3 KATINA ÇIKARACAĞIZ’

“Siyasi baskıya karşı Anayasa’yı savunamadılar” diyen Tezcan, seçim güvenliğine ilişkin önlemler alacaklarını söyledi. Tezcan, “Çok iyi bir teknik alt yapı oluşturduk. 153 bin seçmeni Doğu’ya taşıyorlar. Burada gözlemci sayısını 3 katına çıkartacağız. Sandıkların tamamını daha sıkı kontrol edeceğiz. Diğer siyasi partiler ile eş güdüm içerisinde çalışıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.