CHP'den AK Parti'ye tebrik: Getirdiler, uygulamadan kaldırıyorlar!

CHP'den AK Parti'ye tebrik: Getirdiler, uygulamadan kaldırıyorlar!

CHP'li Gamze Taşcıer, sağlık çalışanlarına şiddeti önlemeyi de içeren yasa teklifini hayal kırıklığı olarak nitelendirdi.

AK Parti’nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesinin de içinde yer aldığı yasa teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

İlaç ve eczacılık alanında düzenleme de içeren teklif 43 maddeden oluşuyor. Gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’na gelerek hızla yasalaşması beklenen teklifi CHP’nin eczacı milletvekili Gamze Taşcıer değerlendirdi.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Teklifi duyunca sağlıkta şiddete yönelik sağlam bir kanun geldiğini düşünüp heyecanlandığını, ancak inceleyince hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Taşcıer şunları ifade etti:

“Sağlıkta şiddeti önlemeye dönük en ufak bir değişiklik, yenilik, herhangi farklı bir ifade yok. Doktor şiddet vakası yaşandığında ifade vermek için karakola gitmek zorunda kalmayacak, kolluk kuvvetleri ifadesini olay yerinde alabilecek” değişiklik bu. Şüpheli, kolluk kuvvetleri tarafından yakalanır, gerekli işlemler yapılarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilir. Savcılık adli işlemleri yapar. Yani elinizi vicdanınıza koyun bu maddede sağlıkta şiddetin durdurulmasına yönelik ne var? Bizim önergelerimizde söylediğimiz ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’, caydırıcı cezalar. Hep söylüyoruz, bizim sistemli ve bütüncül bir çözüm paketine ihtiyacımız var.”

HEKİMLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR

Teklife göre ihraç edilmiş doktor ve diş hekimleri SGK ile sözleşmesi olan sağlık kurumlarında çalışmayacak. İktidarın politikalarına karşı olduğu için ihraç edilen birçok hekim olduğuna dikkat çeken Taşçıer, “Somut delillerle terör örgütleriyle ilişkili olanlar için zaten çeşitli yaptırımlar söz konusu. Herhangi bir örgütle ilişkisi olmayan çok değerli hekimlerimiz var. Ülkemizde yargıya adalete güven bu denli azalmışken, yıllarca eğitim almış, emek vermiş hekimlerimiz görevlerini yapamıyorlar hatta resmen açlığa mahkûm ediliyorlar” dedi.

TTB’YE ÖZEL BASKI

Teklifle hekimlerin birden fazla tabiplik görevi için Tabip Odası’ndan izin alma zorunluluğu kalkıyor. Bunun Tabip Odası’nın yetkinliğini elinden almaya dönük bir çalışma olduğunu söyleyen Taşcıer, “Bu kabul edilir bir uygulama değildir. Tabip Odası’na, Türk Tabipleri Birliği’ne özel bir baskı yapılmaktadır. Bu iktidar kendisi gibi düşünmeyenlerin elinde herhangi bir yetki olmasına tahammül edemiyor bunun başkaca bir açıklaması olamaz” dedi.

‘AKP’Yİ TEBRİK ETMEK GEREK!’

Yasa teklifi yardımcı eczacılığı da kaldıracak düzenlemeler içeriyor. Kendisi de eczacı olan Taşcıer bu düzenlemeyi şöyle eleştirdi:

“Açıkçası değişiklikten ötürü AKP’yi tebrik etmek gerekir. Kendi elleriyle (Dönemin AKP milletvekili TEB eski Başkanı Mehmet Domaç’ın öncülüğünde çıkarıldı) getirdikleri kanun maddesini uygulamadan yürürlükten kaldırıyorlar, darısı yine kendi elleriyle getirdikleri başka kanunlara olsun. İşin ironi tarafını bir tarafa bırakacak olursak, yardımcı eczacılığı kaldırdınız, peki, bu gençler ne iş yapacak? Hadi bu dönem ki mezun gençlerimize yer bulduk diyelim bundan sonra gelecek olan eczacı adaylarına nasıl istihdam sağlamayı planlıyorlar? Yardımcı eczacılık zorunluluğu olmayan gençler bu kez aynı yasanın nüfus sınırlamasına takılacak. Yani yarın yasanın bu bölümüyle de ilgili baskı geldiğinde bunu da kaldıracaklar mı? Sorunun temeli ne yardımcı eczacılık ne nüfus sınırlaması ne şu ne bu, sorunun temeli öngörüsüz bir biçimde açtığınız ve açmaya devam ettikleri eczacılık fakültelerinin sayısıdır. Ülkemizde eczacılık hizmetinin sürdürülebilir olması için eczacılık fakültesi açmaktan vazgeçilmeli hatta eczacılık lisanslı öğretim üyesi olmayan eczacılık fakülteleri de kapatılmalıdır. Kapatılsın ki toplum sağlığı zarar görmesin!”

Haber: Nergis Demirkaya - Duvar

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.