CHP'den 81 ilde protesto eylemi

CHP'den 81 ilde protesto eylemi

CHP il örgütleri 81 ilde eş zamanlı protesto eylemi düzenliyor.

CHP Ankara Çubuk’ta Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen linç girişimine karşı 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenliyor.

İstanbul’daki eylem Şişhane Meydanı’nda yapıldı. Kalabalık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını talep eden dövizler taşıyarak “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Eyleme TTB, İHV, TMMOB, KESK, DİSK, Şehir Dul ve Yetimler Derneği ve Mazlum-DER’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü de destek verdi.

‘SALDIRININ ALTYAPISINI HAZIRLADILAR’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşmasında, saldırının sadece Kılıçdaroğlu’na yönelik olmadığını, şehit ailesine de saygısızlık yapıldığını söyledi. Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

“CHP genel başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir. Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler hakaret ve tehditlerde bulundularsa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar, onlardır. Sevgili İstanbullular, topluma kin ve nefret tohumu eken dilin sahipleri, yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir.”

‘DEMİRİ KIZDIRMAK İÇİN ÇABA VAR’

Ankara’daki açıklama Güvenpark’ta gerçekleşti. Açıklamaya İYİ Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt, CHP ve HDP milletvekilleri, sendika ve meslek örgütü temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldı. CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz” dedi.

‘SOYLU VE ŞAHİN İSTİFA ETSİN’

Saldırıda güvenlik zafiyeti olduğunu belirten Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin’i istifaya çağırdı: “Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlamalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.”

‘AKAR’IN SÖZE NE ANLAMA GELİYOR?’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar saldırı sonrasında olay yerindekilere “Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz” demişti.

Güvener, Akar’ın cenazedeki sözlerine tepki göstererek, “Milli Savunma Bakanı’na bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘o evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum