'CHP'deki DHKP-C, PKK sempatizanı vekiller gibi Almanya'da da var'

'CHP'deki DHKP-C, PKK sempatizanı vekiller gibi Almanya'da da var'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman parlamenterlerin Türkiye ziyareti ve ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilim hakkında açıklamalar yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Almanya’da PKK’ya destek veren siyasetçilerin CHP’deki DHKP-C, PKK sempatizanı vekiller gibi olduğunu” söyledi.
Çavuşoğlu’nun Alman vekillerin Konya ziyareti ve Kuzey Kore krizine ilişkin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

NASIL BİZDE VAR… Türkiye bir hukuk devletidir. Uluslararası hukuka saygılıdır. Kendi parlamentosu kendisini gönderirse, ziyaretini yapar, döner. Ama şu bi gerçek ki, Bundestag’da PKK’ya destek veren milletvekilleri var. Bunlar genelde sol partilerden. Nasıl bizde CHP’nin içinde DHKP-C’liler var, Almanya’da da öyle. Şu anda Avrupa’da ciddi bir tartışma var. Bu tartışmalar çerçevesinde Avrupa normları oluşabilir. PKK paçavralarına izin verilmemesi konusunda normlar oluşabilir.

NÜKLEER ÇOCUK OYUNU DEĞİL: Biz 16 yılda dünyada çok sıkıntılar gördük. Kendi bölgemizde de, ciddi sıkıntılar oldu. Yunanistan gibi bir ülke iflas etti. Şimdi toparlanmaya çalışıyor. Toparlanması bizim için de iyidir. Komşularımızın kötülüğünden bize yarar gelmez. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’den bu kriz geçmez demişti. Aldığımız önlemler ve para politikalarımız sayesinde bugüne kadar yaşanan krizlerden çok az etkilendik. Artık küreselleşme var, dünyanın bir ucundaki gelişme tüm dünyayı etkileyebiliyor. Kuzey Kore-ABD krizi tüm dünyayı etkiler. Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Esas bu konunun kendisi ciddidir. Bu başka bir şeye benzemez. Nükleer silahla restleşme çocuk oyuncağı değildir. Bu ülkelerin aklı selim hareket etmesi lazım. Esasen o bölgede Güney Çin Denizi krizi vardı. Şimdi bu nükleer kriz tüm krizleri gölgede bıraktı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.