CHP’de imza tartışması sürüyor

CHP’de imza tartışması sürüyor

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzalarla ilgili muamma sürüyor. Kurultay çağrıcıları yeterli imzayı topladıklarını söylerken, genel merkez kaynakları imza sayısının 550'yi geçmediği görüşünde.

CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışmasında son günlere gelindi. Çağrı heyetinin açıklamasına göre imzalar perşembe günü genel merkeze teslim edilecek.

“Umut ve değişim” adı verilen kurultayın çağrısını yapan heyet imza toplama sürecinin sonunda “yeterli imza elimizde” açıklaması yaptı, ancak sayı vermedi. İmza sayısı ise kurultay çağrısını destekleyen eski milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi. Yarkadaş, 632 delegenin verdiği imzanın Muharrem İnce’nin ofisine teslim edildiğini duyurdu.

EN AZ 50 İMZA ÇEKİLDİ İDDİASI

İmza toplama sürecini yakından takip eden CHP Genel Merkezi’nin de bu süreci izlemekle yetinmediği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre, parti yöneticilerinin görüşmelerinin sonunda imzasını çekmek için ikna edilen delege sayısı yaklaşık 50 oldu. Bazı kaynaklara göre bu sayı daha da yüksek.

BELGELERİN ASILLARI BEKLENİYOR

Çağrı heyeti, 69 delegenin imza verdiğini ancak belgelerinin aslını göndermediğini açıklamıştı. Bu delegelerin büyük kısmının da imzalarını göndermekten vazgeçtiği iddia edildi. Ancak imzaların teslim edileceği perşembe gününe kadar karşılıklı pazarlık ve ikna sürecinin devam etmesi bekleniyor.

İMZALAR TESLİM EDİLİRSE İNCELENECEK

İmzalar CHP Genel Merkezi’ne teslim edildikten sonra incelenecek. Kimlik numaraları kontrol edilecek, mükerrer imzalar varsa ayıklanacak, daha sonra geri çekilen imzalar düşecek.

Toplanan imza 623’ün üzerinde ise 15 gün içinde olağanüstü kurultay çağrısı yapılacak. Genel merkez yöneticileri imza toplandığı takdirde tüzüğün emrinin yerine getirileceğini söylüyor. Ancak genel merkezin görüşü yeterli imza toplanmadığı yönünde.

İMZA TESLİMİ PAZARTESİ’YE KALABİLİR

Parti yöneticileri bu nedenle imzaların açıklandığı gibi perşembe günü de teslim edilmesini beklemediklerini, sürecin hafta başına kadar uzayabileceğini iddia ediyor. (Nergis Demirkaya - Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.