CHP'de 59 il başkanından 'kurultay talebinden vazgeçin' çağrısı

CHP'de 59 il başkanından 'kurultay talebinden vazgeçin' çağrısı

CHP'de 59 il başkanının imza attığı bir bildiriyle, kurultay talebinden vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

Olağanüstü Kurultay tartışmalarının büyüdüğü CHP’de, il başkanları da harekete geçti. Ankara İl Başkanlığı’nda yapılacak toplantıya 81 il başkanı davet edildi. Ancak toplantının ardından 59 il başkanının imza attığı bir bildiri çıktı.

Toplantı sonrası ilk açıklama CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi. “Bir ilde örgüt adına söz söyleyecek olan il başkanlarıdır” diyen Kaftancıoğlu, “Skor vermeye değil, taraf olmaya değil, tavrımızı koymaya geldik” dedi.

Kaftancıoğlu’nun açıklamasının ardından bildiriyi CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güverer okudu.

Bildiride, “AKP iktidarı, tek adam rejimi Türkiye’yi parti devleti haline getirmiş, OHAL’i sözde kaldırırken, 15 kanunda değişiklik yaparak temel hak ve özgürlükleri askıya alan teklifi Meclis’ten geçirmiştir. OHAL’i olağanlaştıran kalıcı bir OHAL yönetimi kurmayı hedefleyen iktidarın uygulamaları ortadayken partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir” görüşüne yer verildi.

‘YEREL SEÇİMLERE ODAKLANILMALI’

Kurultay çağrılarının imza skoruna dönüştürülerek tartışmanın kamuoyu önünde yapılmasının partiye zarar verdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Kurultay talebi demokratik bir hak olmakla birlikte seçim öncesi ve seçim sürecinde partimize kapalı olan medya mecraları parti içi tartışmaları ekranlara taşımakta, tek adam yönetimi ve yandaşları parti içindeki bu tartışmaları ellerini ovuşturarak zevkle ve keyifle izlemektedirler. Bu durum iktidarın CHP’ye dönük yürütmekte olduğu algı operasyonunun boyutunu gösteriyor. 24 Haziran sonrası daha seçim sonuçları analiz edilmeden tartışılmadan değerlendirilmeden olağanüstü kurultay çağrısı yapılması bu çalışmanın sosyal medya basın ve kamuoyu önünde sürdürülmesi doğru değildir. İhtiyacımız olan olağanüstü kurultaydan ziyade birlik beraberlik, ve sorumluluk içinde bu karanlık süreçten çıkabilmemizdir. Sorumluluk sahibi herkesi parti içi iktidar mücadelesi ve olağanüstü kurultay tartışmalarını bir kenara bırakarak partimizi kamuoyunda tartışmaktan vazgeçmesi ve partimizi yerel seçimlerde başarıya taşıyacak olgunlukta davranması gerekmektedir.”

Açıklamaın ardından 59 il başkanının ismi okunarak, tüm partililer birlik beraberlik için de davranmaya davet edildi.

(DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.