CHP: Yüksekova Belediyesinin 800 milyon TL borcu olduğu iddia ediliyor

CHP: Yüksekova Belediyesinin 800 milyon TL borcu olduğu iddia ediliyor

CHP Yüksekova seçim bürosunu ziyaret eden CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, "Halktan, Yüksekova Belediyesinin 800 TL milyon civarında borcu olduğunu duyuyoruz" dedi.

Ömer Oğuz'un haberi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, CHP Yüksekova ilçe seçim bürosunu ziyaret etti. Burada CHP Yüksekova Belediye Başkan adayı Peruz Çamlı ve partililerle bir araya gelen Karahan, seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Seçim çalışmaları ve projeleri hakkında Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Karahanlı, seçimi kazanmaları halinde Yüksekova için çok sayıda hizmet yapacaklarını belirtti.

'Kılıçdaroğlu, Yüksekova'yı ziyaret edecek'

karahan.jpgYüksekova halkının çok kadim bir halk olduğunu ve en iyi hizmetlere layık olduğunu söyleyen Karahanlı, "CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksekova sorunları için ilçemize gelip Sivil Toplum Kuruluşları ile bir görüşme gerçekleştirecektir. Yüksekova’ya halk tarafından profili düzgün, siyaset mezunu olan kardeşimi aday yaptık. Yüksekova’da aday seçimi yaparken, bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Adayımızın Yüksekova’ya çok yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Yüksekova halkı çok kadim bir halktır. Yüksekova hizmetin en iyisine layıktır. Belediyecilik zor bir iştir, buranın belediye başkanı bu halka layık, kültürlü bir insan olması gerekiyor. Encümenlerimizi bile mühendisler arasından seçiyoruz. Yüksekova için hazırladığımız 25 maddelik seçim bildirimizi Yüksekova halkına açıklayacağız." dedi.

'Yüksekova Belediyesinin 700-800 milyon borcu var'

Yüksekova'nın yıllardır hizmetten yoksun ve bir bataklık içerisinde olduğunu ifade eden Karahanlı şöyle konuştu:

"Ben burada hiçbir hizmeti göremiyorum. Yollar çamurdan geçilmez, kanalizasyon bitirilemedi, içme suyu çalışması bitirilemedi, ben burada hiçbir başarı göremiyorum. Asla bir başarı sağlamamışlar. Bizler 10 gün içerisinde elimize gelen yeni verilerle belediyenin borcunu herkese açıklayacağız. Kesin olmamakla beraber halktan aldığımız bilgilere göre Yüksekova Belediyesinin borcunun 700-800 Milyon TL yani eski parayla 700-800 Trilyon TL olduğunu duyuyoruz. Belediyeden ya da kayyumdan gerçek rakamları da alacağız. Onlar bu borcu bizlere söyleyeceklerdir. Güçlü kadro ve ekibimizle Yüksekova Belediyesine talibiz. İktidar partisinin dışında başka bir partinin gelmesi durumunda bu borç batağının katlanacağını söylüyorlar. Biz buna katılmıyoruz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksekova Belediyesini kazanmamız durumunda İzmir Belediyesi ve Hatay Belediyesi ile kardeş belediye ilan edip tüm projelerimizi hayata geçireceğini söyledi. Biz bu yükün altından rahatlıkla kalkarız."

'Bu borç devletin borcudur'

Belediye borcunu devlet borcu olarak nitelendiren Karahanlı, "Bu borç her şekilde ödenecektir. Yüksekova halkı her şeyin en güzeline layıktır. Hangi parti kazanırsa kazansın belediye borcu, devletin borcudur. HDP döneminde birtakım projeler hazırlandı, Ak Parti seçimi kazanırsa eğer bu projelerden kalan borçları diğer partilerin borcudur diyecek. Fakat HDP de hizmet için bu borcun altına girmiştir, kendileri için değil. Hakkari’deki kayyum da HDP’den borcun kaldığını söylüyor. Ama HDP de hizmet için alt yapı, içme suyu gibi projeler hazırladı." dedi.

camli.jpgCHP Yüksekova Belediye Başkan adayı Peruz Çamlı ise, Yüksekova için çok iyi projelere sahip olduklarını savunarak, "Yüksekova halkı için projelerimiz var, gençler için birçok projemiz var. İlerleyen günlerde yapacağımız projeler için açıklama yapacağız. Biz sosyal belediyecilik anlayışını getireceğiz. Yüksekova’yı kalkındırmak için çok güzel projelerimiz gelecek. Özellikle sınır kapılarımız olmak üzere ticari hayatın gelişmesi, halkın refah seviyesinin iyileşmesi için gerekli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Mart’ın sonu bahardır, halkımız bu seçimde doğru kararı verecektir." diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum