CHP-İYİ Parti'den 49 ilde ittifak kararı

CHP-İYİ Parti'den 49 ilde ittifak kararı

Akşener ve Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde biraraya gelerek, yerel seçim için işbirliği protokolünü imzaladı.

Yerel seçimlerde birçok ilde Millet İttifakı adı altında işbirliği yapma kararı alan CHP ve İYİ Parti, bugün ittifak protokolünü imzaladı.

23’ü büyükşehir 50 ilde ittifak yapılacak. Büyükşehirlerden 12’sinde CHP, 10’unda İYİ Parti adayı desteklenecek.

Ankara’da 8 ilçede ortak aday, 17 ilçede ayrı ayrı aday çıkartılacak. İstanbul’da 25 ilçede CHP, 4 ilçede İYİ Parti adayı yarışacak. Celal Doğan üzerinden polemik konusu olan Gaziantep’te ise İYİ Parti aday gösterecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak protokolü açıklaması için saat 11.30’da, görüşmeleri yürüten Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’la birlikte İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti. Heyette, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kusoğlu da yer aldı.

BODRUM VE ETİMESGUT’TA AYRI ADAY

Kılıçdaroğlu’nu genel merkez girişinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat  Dervişoğlu  karşıladı. Kılıçdaroğlu açıklama öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile makamında basına kapalı görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamalar şöyle;

‘KAVGADAN DEĞİL, BARIŞTAN YANAYIZ’

Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasi ve huzur içinde beraber yaşamak mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana değiliz, huzur ve barıştan yanayız. Tüm belediye başkanlarının hiçbir ayrıcalık ve ayrımcılık yapmadan yönetmesini istiyoruz. İYİ Parti ve CHP’den dört arkadaşımız uzun bir çaba gösterdiler, bize hazır bir liste getirdiler. Teşekkürü bu dört arkadaşımız hak ediyor. Demokrasi ve uzlaşma anlayışını geniş bir bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için son derece mutluyum.

‘YEREL SEÇİME GİDİYORUZ, SAVAŞA DEĞİL!’ 

Meral Akşener: İlk işbirliği kararımızı CHP genel merkezinde almıştık, sonuçlandığını duyurmak için de İYİ Parti genel merkezindeyiz. Görüşmeleri yürüten arkadaşlarımız zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama iyiler. Ortak çalışmaların olabileceğini, ortak çıkarların Türkiye adına ortaya konulabileceğini göstermiş olduk. Biz yerel seçimlere gidiyoruz, ama izliyoruz ki sanki savaşa giriyoruz. Bir kere Türkiye’nin coğrafyası nedeniyle hem iktidarın hem muhalefetin ülke menfaatleri doğrultusunda dikkatli olması gerektiğini biliyoruz. Bu tür durumlarda da iktidarın yanında durduk. Ama biz yerel seçime gidiyoruz yani muhtar seçeceğiz, belediye meclis üyesi seçeceğiz, belediye başkanları seçeceğiz. Dolayısıyla savaş tamtamlarıyla kutuplaştırıcı tavırlardan uzak durulmalı. Bizler Cumhur İttifakı’nı oluşturan sistemi rencide edici bir dil kullanmadık. Millet İttifakı’nı oluşturan büyük kesime hakaret etmek, tahkir etmek Türkiye’yi yönettiğini sananlar açısından utanç verici. Yerel seçimlerde adayların projelerinin tartışılacağı, yapılacak hizmetlerin anlatılacağı bir seçim süreci sağlayacağız. Kutuplaştırıcı, gerginleştirici bir üsluptan uzak duracağız.

İTTİFAK SAĞLANAN BÜYÜKŞEHİRLER

1-Adana CHP

2-Ankara CHP

3-Antalya CHP

4-Aydın CHP

5-Balıkesir İYİ Parti

6-Denizli İYİ Parti

7-Eskişehir CHP

8-Gaziantep İYİ Parti

9-Hatay CHP

10-İstanbul CHP

11-İzmir CHP

12-Kahramanmaraş CHP

13-Kocaeli İYİ Parti

14-Kayseri İYİ Parti

15-Konya İYİ Parti

16-Malatya CHP

17-Manisa İYİ Parti

18-Muğla CHP

19-Sakarya İYİ Parti

20-Samsun İYİ Parti

21-Tekirdağ CHP

22-Trabzon İYİ Parti

İKİ İLÇEDE AYRI ADAY

Tartışma konusu olan Etimesgut ve Bodrum’da ise her iki parti kendi adayını çıkarma kararı aldı.

Gaziantep’te İYİ Partili aday gösterilecek.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde CHP’den aday gösterilecek.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.