CHP-İYİ Parti ittifakı genişliyor

CHP-İYİ Parti ittifakı genişliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İYİ Parti ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

CHP-İYİ Parti arasındaki yerel seçim ittifakının daha da genişlemesi gündemde. İki partinin ayrı ayrı adaylarla seçime gireceği bazı il belediyelerinde adayların teke düşürülmesi konuşuluyor.

CHP-İYİ Parti yerel seçim ittifakında 23 büyükşehir, 27 il olmak üzere toplam 50 kentte iş birliği kararı alındı. Karar bir protokol ile kamuoyuna ilan edildi ama çalışma durmadı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Görüşmelerimiz devam ediyor. İki partinin adayı da olan bazı yerlerde tek adaya düşürebiliriz. Süreç içinde gelişmeleri takip edip bu anlamda kazanabileceğimiz yerleri tekrar değerlendirebiliriz. Bu İYİ Parti için de bizim için de geçerli” dedi.

ÇORUM, AMASYA, KÜTAHYA’DA İŞBİRLİĞİ OLABİLİR

Edinilen bilgiye göre hem il hem de ilçe düzeyinde görüşmelerin devam ettiği iller arasında Çorum, Amasya ve Kütahya var. Bu illere eklemeler olabileceği konuşulurken, görüşmelerin sadece ilçeler bazında da kalabileceği ifade ediliyor. İki parti arasındaki tüm görüşmeler aday listelerinin seçim kurullarına teslim edileceği 19 Şubat öncesinde bitirilmiş olacak.

ADAYLAR CUMA GÜNÜNDEN ÖNCE AÇIKLANACAK

CHP Ordu Büyükşehir, İzmir Bayraklı, İstanbul Silivri ve Maltepe, Muğla Bodrum ve Ankara Etimesgut’un aralarında bulunduğu yaklaşık 50 adayını açıklamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nde aldığı atama yetkisi kapsamında bu adayları da hafta sonunda önce açıklaması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN DEĞİŞTİRME YETKİSİ VAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 50 adayla ilgili atama yetkisinin aynı zamanda değiştirme yetkisini de içerdiği, buna dayanarak bazı yerleri değiştirebileceği iddia edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bu konuyla ilgili, “Değiştirme yetkisi var ama nasıl var. Allah göstermesin bir adayımızın başına bir şey gelir, istifa eden olabilir ya da bir kişiye çok ciddi bir tepki oluşur, artık kangrenleşmiş çözüm bekliyordur elbette olabilir. Yoksa adaylaşmış yerlerle neden uğraşalım” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.