CHP İnfaz Kanunu için AYM’ye başvurdu

CHP İnfaz Kanunu için AYM’ye başvurdu

CHP, İnfaz Kanunu'ndaki bazı düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

CHP, kamuoyunda “af yasası” olarak bilinen İnfaz Kanunu’nun esas yönünden iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başvurunun ardından yüksek mahkeme önünde açıklama yaptı. Altay, “Kamuoyunda af yasası olarak bilinen yasanın hakkaniyete uymayan, adalete sığmayan kimi hükümleri için uzun ve çok titiz bir çalışmadan sonra başvurumuzu teslim ettik. Hayırlı olsun” dedi.

Yaklaşık 2 ay önce aynı kanunla ilgili şekil yönünden bir başvuru yaptıklarını hatırlatan Altay, bu başvurunun öncelikle incelenmesi ve karara bağlanması hükmüne rağmen sonuçlanmadığını söyledi.

Şekil başvurusunun sonuçlanma umudu nedeniyle bu başvuruyu geciktirdiklerini anlatan Altay, “Kıldan ince kılıçtan keskin sonuçları bakımından bir durumla karşı karşıyayız. Burada kamu vicdanını, kamuoyunu zedelememe konusunda çok titiz bir çalışma yürüttüğümüzü de belirtmek isterim” diye konuştu.

Altay açıklamasında dilekçe içeriğine girmedi ama başvurunun iki açıdan yapıldığını söyledi. Bunlardan biri denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme gibi af niteliği taşıyan maddeler ve bu maddeler içinde yer aldığı için kanunun genel oylamasında beşte üç çoğunluk aranmaması. Bunun eylemli içtüzük ihlali olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca kanununda içerik ve hakkaniyet bakımından görülen olumsuzluklara dikkat çekildi. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.