CHP: 3 Nisan'da Dolmabahçe'de kumpas kuruldu

CHP: 3 Nisan'da Dolmabahçe'de kumpas kuruldu

CHP Sözcüsü Öztrak, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimin ardından 3 Nisan'da Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve bazı bakanlarla yapılan toplantıyı işaret etti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısıyla tablolar göstererek AK Parti’nin iddialarına yanıt verdi, seçim sonrası 3 Nisan’da Dolmabahçe’de yapılan toplantıda ‘kumpas’ kurulduğunu öne sürdü.

Öztrak, 31 Mart seçiminde aslında ilk Anadolu Aajansı’nın manipülasyon yaptığı ilk beş saatin dışında adayları Ekrem İmamoğlu’nun seçimi hep önde götürdüğünü söyledi. “İktidar 1 Nisan’dan beri gevelediği organize işler senaryosunu devreye soktu. Ben de organize seçimi çalma senaryosu hazırladım” diyerek tablo gösteren Faik Öztrak şöyle konuştu:

‘ERDOĞAN KAYBETTİKLERİNİ ANLAMIŞTI’

“Önce AK Parti adayı Binali Yıldırım bakanlarla bir toplantı yaptı, AK Parti İstanbul İl Binası’nda hem de. Bundan sonra baktık ki yandaş medya seçimde usulsüzlük olduğuna dair kampanya başlattı. 2 Nisan tarihinde AK Parti’nin belirsiz itirazlarına rağmen ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayımına başlandı. Geçmişteki içtihatlara karşı olmasına rağmen buna göz yumuldu. 3 Nisan’da bu sefer Dolmabahçe’de AK Parti Genel Başkanı, AK Parti yöneticileri, Binali Yıldırım ve bakanlar bir araya geldi. Aslında 1 Nisan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybettiklerini anlamıştı ve kazandıkları belediye sayısına İstanbul’u sokmamıştı. Ama Dolmabahçe’deki bu toplantıdan sonra bir kumpasın düğmesine basıldı. Hemen ertesi gün İçişleri Bakanlığı’nın mülkiye müfettişleri, ilçe seçim kurulundan Büyükçekmece’deki kesinleşmiş seçmen kayıtlarını istedi.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.