Cezaevlerinde 69 bin öğrenci var

Cezaevlerinde 69 bin öğrenci var

Adalet Bakanlığı, 2016 sonunda cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısının 69 bin 301 olduğunu açıkladı.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin konuyla ilgili soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanlığı, “Ceza infaz kurumlarında 2016 yılı sonu itibariyle toplam hükümlü ve tutuklu öğrenci sayısı 36 bin 33 ve bu kişiler lise ve dengi okullar, ön lisans ve lisans programlarına kayıtlı. Ayrıca açıköğretim programlarına kayıtlı toplam 33 bin 268 hükümlü ve tutuklu bulunuyor” dedi.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında açıklanan verilere göre cezaevlerinde 197 bin 297 tutuklu ve mahkum bulunuyordu. Yani, bunların yaklaşık 69 bini öğrenciydi.

Yine bakanlığın verilerine göre, 2013 yılının mayıs ayında ise cezaevlerinde iki bin 776 tutuklu ve hükümlü öğrenci bulunuyordu.

Bu sayı 2016 sonu itibariyle 25 kat arttı.

Üç mahkumdan biri öğrenci

Türkiye tarihinin en yüksek mahkum öğrenci sayısına AK Parti iktidarı döneminde rastlandığını söyleyen CHP’li İlgezdi, “69 bin mahkum, hapishanelerde zor koşullarda eğitimlerine devam ediyor. Bu sayı 2016 yılı sonu itibariyle hapishanedeki mahkumların üçte birine denk geliyor. Yani her üç mahkumdan biri öğrenci” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.