Cezaevindeki siyasetçiler seçim için ne dedi?

Cezaevindeki siyasetçiler seçim için ne dedi?

Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Figen Yüksekdağ, Eren Erdem. Cezaevindeki siyasetçiler yerel seçim için ne dedi, hangi adayları destekleyeceklerini açıkladı, seçmene çağrıları ne oldu...

31 Mart Yerel Seçimleri’ne gidilirken halen cezaevlerinde bulunan siyasetçiler de çeşitli vesilelerle görüşlerini açıkladı. HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve CHP PM Üyesi Eren Erdem verdikleri röportajlarda ve gönderdikleri mesajlarda seçmene sandığa gitmeleri yönünde çağrıda bulundu. İşte siyaset yaparken cezaevine giren isimlerin seçimlere yönelik mesajları:

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: ALPER TAŞ’A BAŞARILAR 

Cezaevinde olan eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kayyım atanan belediyelerin sonuçlarını takip edeceğini söyledi. Önder, 9 Mart’ta Gazete Duvar’la  yaptığı söyleşisinde desteklediği belediye başkan adayları için şunları söyledi: “Alper Taş kardeşimin çalışmalarında başarılar diliyorum. Aday gösterilmeyince köpüren ve yeni parti keşfedenlere sesli gülüyorum. Erdem Gül’e de baki selamlar. İnsan hakları mücadelesi ve hak dendiğinde Faruk Ünsal’ı da anmam bir borçtur. Memleketim Adıyaman’a çok yakışacağını biliyorum.”

EREN ERDEM: TEPKİ GÖSTERECEĞİN YER SEÇİM SANDIĞI DEĞİL

CHP’li Eren Erdem ise önceki gün Halktv.com.tr’de yazdığı köşesinde ‘Sevgili ‘küskün seçmen’, bi baksana’ diyerek seçmene sandığa gitme çağrısı yaptı. Erdem, seçmene “Tepki göstereceğin yer seçim sandığı değil” dedi.

DEMİRTAŞ: GEREKİRSE BAĞRINIZA TAŞ BASIN…

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da seçmene sandığa gitmeleri yönünde çağrı yaptı. Demirtaş, Yeni Yaşam gazetesine gönderdiği mektupta seçmene şu çağrıda bulundu: “Gerekirse bağrınıza taş basın, ama mutlaka sandığa gidip ‘Faşizme hayır’ anlamına gelecek oyunuzu kullanın. Seçim sonuçları, demokrasi ve barışın gelişmesine fırsat sunabilir.”

YÜKSEKDAĞ: SANDIKLARA GİDİLMELİ

Yerel seçimlerde sandığa gitme çağrısı yapan başka bir isim ise HDP’nin önceki dönem Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ oldu. Yeni Yaşam gazetesinde dün yayımlanan röportajında Yüksekdağ, “Sadece yerel seçimleri kazanmak, kayyumları göndermek için değil, insan onuru, iradesi ve vicdanının her zulüm biçiminden üstün olduğunu göstermek için sandıklara gidilmelidir” dedi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum