Ceylanpınar davasında beraat kararları onaylandı

Ceylanpınar davasında beraat kararları onaylandı

Ceylanpınar'da 2015 yılında iki polisin öldürülmesi ile ilgili davada verilen beraat kararları onayladı.

Çözüm sürecinin sona erdirilerek çatışmalı sürecin başlamasına gerekçe gösterilen Ceylanpınar cinayetleri davasında 9 sanık hakkındaki beraat kararları onaylandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde 2 polisin kaldıkları evde uyurken öldürülmeleri ile ilgili 9 kişi hakkında verilen beraat kararı, Bölge Adliye Mahkemesi’nde görüşüldü. Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinde öldürülmeleri ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve 4’ü tutuklu 9 kişi hakkında dava açılmıştı.

Davanın görüldüğü Şanlıurfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, geçen yıl Mart ayında sanıklarından tamamı hakkında ‘cinayet’ suçundan beraat kararı vermişti. Tutuklu sanıklar Hasan Aydın, Hüseyin Aydın, Sedat Aydın ve Mehmet Naci Yılmaz ‘sosyal medyada örgüt propagandası yapmak’ suçlamasından ise 1’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliye kararı verdi. Cumhuriyet savcısının bu kararlara yaptığı itirazı 5 Nisan günü görüşen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18’inci Ceza Dairesi ise temyiz duruşmasında yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.