Cerrahpaşa Tıp'ta yıkım

Cerrahpaşa Tıp'ta yıkım

İstanbul'un en önemli hastane ve fakültelerinden Cerrahpaşa Tıp'ta 'yerinde dönüşüm' çalışmaları kapsamında eski binalar yıkılıyor. Dekan Gönen, yıkım nedeniyle eğitim ve sağlık hizmetlerinde aksama olmayacağını öne sürdü.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde son günlerde yoğun bir yıkım çalışması yapılıyor. Yıkımın ardından yeni binalar yapılacak.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, yıkılmayacak  ‘anıt bina’ statüsünde binaların da olduğunu ve bunlardan birinin tıp müzesine dönüştürüldüğünü söyledi.  Gönen, “Hocalarımızın bizlere bıraktığı bir miras, yerinde dönüştürülmeye devam ediyor. Cerrahpaşa, ülkenin büyük bilim insanlarının yetişmesinde önemli bir rol oynuyor,  toplumun sağlık hizmetlerini tercih ettiği öncelikli bir yer. Bu dönüşüm  daha sağlıklı hizmet verme adına devam ediyor” dedi.

Yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalar kapsamında hastane içinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 6 ayrı binanın yıkımı tamamlandı. Son olarak 2 Kasım’da fakültenin Temel Bilimler Anabilim Dalı binasının yıkımına başlandı.

Dekan Gönen, yıkım nedeniyle eğitim ve sağlık hizmetlerinin aksamadığını öne sürerek, yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“TOKİ ile anlaşma yapıldı. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla  TOKİ, üniversitemizin Avcılar’da bulunan arazilerimizde yeni binalar yapacak ve hizmetimiz daha kaliteli devam edecek. Şu an acil servisi taşıyoruz. Burayı taşıdıktan sonra yeni servis için yıkım yapılıp çalışmalara başlanacak. Şu an hastanemizin aşağı tarafına güzel bir acil servis yaptık ve önümüzdeki günlerde burada hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni yapılan binalarımız monoblok olacak. Daha önce buradaki binalar hepsi ayrı ayrı idi. Bu kapsamda biz de hizmet vermekte zorlanıyorduk. Şimdi yeni yapılacak binaların altlarından birbirlerine geçişler olacak. Bazen hastalarımız dışarıdan taşınmak zorunda kalıyordu, şimdi yeni binaların yapımıyla bu sorun da sona ermiş olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.