Çernobil'de hayat yeniden canlanıyor

Çernobil'de hayat yeniden canlanıyor

University of Georgia'dan Doktor James Beasley ve ekibi Çernobil nükleer faciasının yaşandığı kasabaya kamera ve hareket sensörleri kurdu.

Kameralara 10 memeli hayvan ve 5 farklı kuş türü yansıdı.

Kurt, rakun, su samuru, kartal ve balık leşleri yiyen kuzgun gibi canlı türlerine rastlanılan görüntülere dair Doktor Beasley, "Bazı hayvanların nehrin kıyılarında ve kanallarda balık leşleri yediği görülüyor. Daha önceki araştırmalarımızla, bu bölgedeki vahşi yaşamın hareketlendiğini ortaya koymuştuk. Ancak şimdi buradaki hayatın, daha önce karşılaşmadığımız, Amerikan vizonu, ak kuyruklu kartal ve nehir su samuru gibi türlerle çeşitlendiğini görüyoruz" dedi.

Bilim insanları ayrıca nehirden beslenen leş yiyen hayvanların aktivitelerini, kanallardan beslenenlerle karşılaştırarak, tüketilen besin yüzdelerini, ortaya çıkan türlerin sayısını ve ne sıklıkta yeni bir türe rastlandığını keşfetti.

26 Nisan 1986 tarihinde yaşanan Çernobil nükleer faciasından sonra bölge kaderine terk edildi. Felaketin ardından 120 binin üzerinde insan Avrupa’nın çeşitli yerlerine göç etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.