Cem Özdemir: Kürtler satılık değildir

Cem Özdemir: Kürtler satılık değildir

İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararı Almanya'da yankı buldu. Yeşiller Partisi'nin eski Eş Başkanı Cem Özdemir 'AK Parti Kürtlerden oy almaya çalışacak' iddialarına tepki gösterdi: Kürtler satılık değildir.' dedi.

İstanbul’da Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimlerin iptal edilmesi Almanya siyasetinde geniş yankı buldu. Türkiye’nin üyelik müzakereleri yürüttüğü Avrupa Birliği’nin (AB) en güçlü ülkesi olan Almanya’da, siyasi partilerin dış politika sözcüleri kararı eleştirdi.

‘DEMOKRASİYE SALDIRI’

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, ‘iptal kararının Türk demokrasine yönelik yeni bir saldırı olduğu’ yorumu yaptı.

‘GÖRÜLMEMİŞ BİR SKANDAL’

SPD’nin Meclis Grubu İnsan Hakları Politikaları Sözcüsü Frank Schwabe de “İstanbul’da yeni bir seçim yapmak, emsali görülmemiş bir skandal, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın maskesinin düşmesidir. Ülke ve iktidardaki AKP için ciddi sonuçlara yol açacaktır” dedi.

‘DEMOKRASİDEN GERİYE KALANLAR DA GÖMÜLDÜ’

Hür Demokrat Parti’nin Federal Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Bijan Djir-Sarai, “AKP’nin başvurusu üzerine İstanbul’daki seçimler iptal ediliyor ve tekrarlanacak. Türk demokrasisinden geriye kalanlar da artık tamamen gömülmüş oldu” ifadelerini kullandı.

CEM ÖZDEMİR: KÜRTLER SATILIK DEĞİL

En dikkat çekici yorumlardan biri ise Yeşiller Partisi’nin eski Eş Başkanı, Federal Meclis üyesi Cem Özdemir’den geldi. Özdemir, AK Parti’nin yenilenecek seçimlerde bu kez Kürtlerden oy almaya çalışacağı yorumunu yaparak şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da seçimin mağlubu Erdoğan, önce avukatlarının Öcalan’ı ziyaretlerine onay verdi sonra da seçimi iptal ettirdi. Kürt seçmenden oy beklentisinde ve muhalefeti de bölmek istiyor. Ama Kürtler satılık değil. Otoriter Erdoğan ve AKP’nin panik hali hissedilebiliyor.”

Özdemir konuyla ilgili bir başka tweetinde de, “Demokrasi, sonuç kendi istediğin şekilde çıkıncaya kadar seçimlerin tekrarlanması anlamına gelmez. Erdoğan’ın İstanbul’da hareket alanı kalmadı. Bu tam da ’tilki ulaşamadığı üzüme koruk der’ deyimine uyuyor” ifadelerini kullandı. (Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.