Çelik: Hollanda'nın 1915 kararı yok hükmünde

Çelik: Hollanda'nın 1915 kararı yok hükmünde

AB Bakanı Çelik: Hollanda parlamentosunun 1915 kararı bizim için yok hükmündedir.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Hollanda’nın 1915 yılında Osmanlı tebaasındaki Ermenilere yönelik tehciri ‘soykırım’ olarak kabul etmesinin Türkiye nezdinde, “yok hükmünde” olduğunu söyledi.

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, “Hollanda parlamentosunun 1915 kararını kınıyoruz. Bizim için yok hükmündedir” ifadesini kullandı.

DIŞİŞLERİ’NDEN DE TEPKİ GELDİ

Dışişleri Bakanlığı da, Hollanda’nın 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmesinin ardından bir açıklama yayınladı. Dışişleri Bakanlığı, “Bir ülkenin meclisinin aldığı söz konusu mesnetsiz kararların ne tarihte ne adalette yeri vardır. Dolayısıyla hiçbir hukuki bağlayıcılığı ve geçerliliği yoktur” ifadesini kullandı.

Bu açıklamaların ardından Hollanda maslahatgüzarı da Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Hollanda’nın geçen yıl yaşanan Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ülkeden çıkarılması krizinden bu yana Türkiye’de büyükelçisi bulunmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.