Çelik: AK Parti'nin Yavaş meselesi yok

Çelik: AK Parti'nin Yavaş meselesi yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş'la ilgili 'sahte senetle icra takibi' iddiasıyla ilgili olarak ikinci kez basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş’ın sahte senetle icra takibi başlattığı iddiasına gelen yanıt üzerine bugün yeni bir basın toplantısı düzenledi.

Çelik özetle şunları söyledi;

BU KİŞİYİ TANIMIYORUZ: Biz iddiaları gündeme getirene kadar ne Mansur Yavaş ne de CHP konuya ilişkin açıklama yaptı. Sustular. Bizim basın toplantımızdan sonra açıklama yaptılar. Birtakım yalan beyanlar var. Bizim sanki kendisinin ihtilaflı olduğu kişiyle tarafgirlik tutumu sergilediğimizi öne sürüyor. Saygıdeğer bir işadamı gibi ifadem olmadı. Bu kişiyi tanımıyoruz, saygıdeğer bir işadamı mı yoksa Mansur Yavaş’ın dediği gibi kriminal bir isim mi bilmiyoruz. Biz temiz siyaset, temiz aday için iddialarla ilgili niye sustuklarını sorduk. AK Parti’nin bir Mansur Yavaş meselesi yok.

600 BİN DOLAR NEYİN ALACAĞI:Mansur Yavaş, avukatlık meselesi olmadığı halde hangi alacak iddiasıyla 600 bin dolarlık sahte senetle icra takibi yapmıştır. Biz bunu soruyoruz. Sorduğumuz sorunun haklı olduğu ortada. 3 gün değil, 3 aydır gündemde olan bu vahim iddia karşısında neden bu kadar sustu Mansur Yavaş. Bu iş birkaç günlük mesele değil. Bu haberlerin çıkması 11 Aralık 2018 tarihli.

MAL BEYANI: Mansur Yavaş, ‘Rakibimin mal beyanını açıklamasını istediğim için bu iddiaları gündeme getirdiler’ diyor. İftira, tezgah bizim kapımızdan girmez. Temel bilgi eksikliği var. Sakınılan, çekinilen bir durum yok. Biz Mansur Yavaş’la ilgili iddialar cevap verilmesinden bahsediyoruz. Bunu rekabete bağlaması mantık dışı.

ADİL YARGILAMAYI NASIL ETKİLEYECEĞİZ: Bizim adil yargılamayı etkileme suçu işlediğimizi öne sürüyor Yavaş ancak 2016’da sonuçlanan bir davayı nasıl etkilemiş olacağız. Tarihleri çarpıtarak yanlış bilgi veriyor. Sahte bir senetle alacak takibi yapmıştır, Yargıtay’da bu kesinleşmiştir. Ortada iftira yoktur. Mesele Mansur Yavaş’ın bunu nasıl izah ettiğidir.

AÇACAĞI DAVAYI HEYECANLI BEKLİYORUZ: Mansur Yavaş’ın bu iddialarla ilgili olarak basın yayın organlarına ve bize açacağını söylediği davayı heyecanla bekliyoruz. Meselenin özünden kaçıyor, sorulara yanıt vermek yerine soruların etrafından dolanarak, işi siyasi magazine döküyor.

NEYİN DOSTLUĞU: Yavaş’ın sahte senetle icra takibi yaptığı kişiden saygın işadamı diye bahsetmedik. Biz bu meselede taraf değiliz, Mansur Yavaş’ın kendisi yıllarca dostluk yapmış, şimdi kriminal bir isim olduğunu söylüyor.

NİYE HUKUKİ SÖZLEŞME YOK?:Ankara’ya aday yaptıkları kişinin sahte senetle icra takibi yaptığını kamuoyuna sunuyoruz. Bahsettiği kişiye nasıl bir hizmet vermiş de 600 bin doları hak etmiş? Bir avukatlık vekalet hizmeti görünmemektedir. Alacağını niye hukuki bir sözleşmeye dökmemiş. Hangi hizmetin ve bağlantıların karşılığı olarak alacak ortaya çıkmıştır. Kendine güveniyorsa vereceği iki cümledir. Uzun uzun lafı dolandırmak örtbas çabasıdır. Netflix dizisi gibi. Birinci sezon bitti, devamını heyecanla bekliyoruz.

YAVAŞ, ‘ASIL MAĞDUR BENİM’ DEMİŞTİ

Ömer Çelik’in önceki gün yaptığı ‘sahte senetle icra takibi yaptı’ suçlaması üzerine Mansur Yavaş şu yanıtı vermişti: Ömer Çelik’in bahsettiği suçlamayı yönelten kişi (Necmettin Kesgin) resmi evrakta sahtecilik ve şantajdan 6,5 yıla mahkum biri. Çocuk istismarından yargılanıyor, şizofren raporu var ayrıca. Hükümlü sahteci yargıdan kaçmak için rakibimi kullanıyor. Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı senedi icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunu suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Bu davada mağdur benim. Hakkımda Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Bir koltuk uğruna çocuk istismarcısına sahip mi çıkıyorsunuz? Mehmet Özhaseki ve Ömer Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bir kamu görevlisi olan Özhaseki neden mal beyanında bulunmuyor? Hakkımdaki bu iftirayı da, Özhaseki’nin mal beyanını açıklaması çağrımı kapatmak için yapıyorlar.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum