Celal Doğan: Tabeladan silersin ama gönüllerden silemezsin

Celal Doğan: Tabeladan silersin ama gönüllerden silemezsin

Gaziantep eski belediye başkanı HDP Milletvekili Celal Doğan'ın ismini taşıyan ortaokulun adı değiştirildi. Meclis gündemine de taşınan konuyla ilgili Doğan "Tabeladan silersin ama gönüllerden silemezsin" yorumunu yaptı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beydilli Mahallesi’nde bulunan Celal Doğan Ortaokulu’nun ismi İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu olarak değiştirildi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Gaziantep’te 3 dönem belediye başkanlığı yapan Doğan’a göre söz konusu adım itibarsızlaştırmaya dönük bir hareket. Bölgedeki çocukların 4 kilometre uzaklıktaki okula gittiklerini, kendi döneminde yapılan okulla sorunun çözüldüğünü belirten Doğan, isminin de o dönem vilayet tarafından verildiğini aktardı.

“Gaziantep’te bizim yaptıklarımızın tabelalarda kalmasına gerek yok” diyen Doğan şöyle devam etti: “Tabeladan silersin ama gönüllerden silemezsin. Benim şehirle özdeşleşmiş bir ismim var ve bundan daha büyük bir ödül olamaz. Bundan daha büyük bir tabela da olmaz. Yapılan iş, oradaki bürokratların siyasilere yaranma çabasıdır.”

TABELA MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Celal Doğan Ortaokulu’nun isminin değiştirilmesinin nedenini, Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Yazılı soru önergesi veren Toğrul, “Gaziantep’e büyük hizmetleri olan Sayın Celal Doğan’ın ismine yönelik gerçekleştirilen bu tahammülsüzlüğün nedeni nedir?” diye sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.