Çekya Devlet Başkanı Zeman'dan gazetecilere: Sizi Suudi konsolosluğunda ağırlayacağım

Çekya Devlet Başkanı Zeman'dan gazetecilere: Sizi Suudi konsolosluğunda ağırlayacağım

Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, perşembe günü basın toplantısında "Gazetecileri çok severim bu nedenle onları bu akşam Suudi konsolosluğunda ağırlayacağım" dedi.

Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman perşembe günü gazetecilere yaptığı konuşma sonrası Cemal Kaşıkçı suikastine atıf yaparak “Gazetecileri çok severim bu nedenle onları bu akşam Suudi konsolosluğunda ağırlayacağım” demesi üzerine tepki aldı. İlk tepkiyi verenlerden biri Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) oldu ve Zeman’dan bu çirkin şaka için özür dilemesi istendi.

Zeman’ın gazetecilere yaptığı ilk tatsız şaka değil bu. Zeman, Ekim 2017’deki bir basın toplantısında muhabirleri sahte bir kalaşnikof ile karşılamış Mayıs 2017’de de gülerek “Gazeteciler yok edilmeli çünkü onlardan çok var” demişti.

ÇEKYA’DA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GİDEREK YOK OLUYOR

Çekya Avrupa Birliği içerisinde de giderek endişe kaynağı olmaya başlayan bir ülke ve Brüksel’de Macaristan’ın yolundan gittiği konuşuluyor. Ülkede basın özgürlüğü giderek yok oluyor.

euronews’in haberine göre, RSF’nin 2018 basın özgürlüğü listesinde Çekya 180 ülke içerisinde 34. sırada yer alıyor. Ülke geçtiğimiz bir yıl içerisinde 11 basamak birden düşerek dikkatleri üzerine çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.