Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Uluslararası mahkemeye taşımayacağız

Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Uluslararası mahkemeye taşımayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, 'Cinayeti uluslararası mahkemeye taşımayacaklarını' açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesinin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, “Türkiye olarak biz her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin de açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Uluslararası toplumun zamanında bilgilendirilmesi önemli. Süreç maalesef uzadı. Cevaplanması gereken sorular var. 18 kişi neden tutuklandı? Bunlara talimatı kim verdi?” sorularını yöneltti.

Suudi Arabistan’a yönelik açıklamalarına devam eden Çavuşoğlu, “Madem itiraf ediyorsunuz neden söylemiyorsunuz. Burada bir suç var ama insani bir durum da var. Ailesi de bilmek istiyor. Son görevlerini yapmak istiyorlar. Henüz daha bu soruşturma sürüyor. Viyana Sözleşmesi açıktır. Burası Suudi Arabistan toprağıdır. Yine Viyana Sözleşmesi’ne göre bu süreç Türk Hukuku’na göre yönetilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın talebi bu yöndedir. Uluslararası Mahkeme’ye taşıma niyetimiz yoktur.” açıklaması yaptı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.