Çavuşoğlu'ndan Irak açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Irak açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bunun arkasında PKK'nın olduğunu biliyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Duhok kentindeki TSK üssünde dün yaşanan saldırı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, “Yerel halkı kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında PKK’nın olduğunu biliyoruz” dedi.

‘BARZANİ SORUŞTURMA SÖZ VERDİ’

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin kapsamlı soruşturma sözünü hatırlatan Çavuşoğlu, “Bir daha buna izin vermeyeceklerini söyledi. İlgili bakanlarını başkonsolosluğumuza gönderdiler, süreci yakından takip ediyoruz. Bu tür olaylara prim verilmemesi gerektiğini ilettik” diye konuştu.

VENEZUELA AB DEĞERLERİYLE ÇELİŞİYOR

Çavuşoğlu Venezuela’da da muhalefet lideri Juan Guaido’nun geçici başkanlığını ilan ederek solcu Devlet Başkanı Başkanı Nicolas Maduro’ya meydan okumasını ve ABD ile AB’nin yanı sıra bir dizi bölge ülkesinden destek bulmasını eleştirdi. Çavuşoğlu, Guaido’nun tanınması hakkında “ABD’nin baskısıyla, AB değerleriyle çelişiyor. Halkın sandıktaki iradesine herkesin saygı duyması lazım” dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.