Çavuşoğlu'ndan ABD'ye misilleme sinyali

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye misilleme sinyali

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırımlarını değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alması sonrasında Amerikan yapımı F-35 uçaklarının üretim programındaki ortaklığının askıya alınması hakkındaki değerlendirmesinde misilleme sinyali verdi. “ABD bize yönelik hasmane tutum sergilerse gizlimiz saklımız yok, karşı adımlar atarız” diyen Çavuşoğlu, F-35’lerin verilmemesi halinde ‘Türkiye’nin kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidereceğini’ söyledi.

TGRT Haber’e konuşan Çavuşoğlu, “Diyelim ki F-35’i bize vermediler, o zaman kendimiz üretinceye kadar nasıl ki S-400 için başka kaynaklardan ihtiyaçlarımızı gideririz. ‘Biz Patriot’ı satamadığımız için Türkiye S-400 alıyor’ diyen bir yönetim, F-35 vermedikleri zaman başka seçenekleri değerlendirdiğimizde de bir şey diyemez” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “F-35 programından çıkarılmadık. Diğer ortaklara baktığımızda Türkiye’nin bu projeden çıkarılmasına karşılar. Trump verdiği sözü tutmak için uğraşıyor. Türkiye kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidermeye çalışır” diye konuştu. Dışişleri Bakanı, “S-400 barışı korumak için alınan bir sistem” derken, Amerikan yaptırımlarının kabul edilemez olduğu görüşünü paylaştı. Çavuşoğlu, S-400’lerin en erken 2020’de operasyonel hale geleceğini de ekledi.

Dışişleri Bakanı’nın F-35’lerin verilmemesi halinde ‘Türkiye’nin kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidereceğini’ söylemesi, akıllara geçen hafta Rusya’dan gelen Su-35 teklifini getirdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.