Çavuşoğlu ve Stoltenberg, Doğu Akdeniz'i görüştü

Çavuşoğlu ve Stoltenberg, Doğu Akdeniz'i görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri görüştü. Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimin "ittifak dayanışması ruhuyla" çözülmesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Çavuşoğlu ve Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan arasında gerginlik yaşanan Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendirdi.

NATO’dan yapılan açıklamaya göre ise Stoltenberg, Doğu Akdeniz’deki gerginlikle ilgili endişesini ifade ederek, diyalog ve gerilimin düşmesinin, bölgenin çıkarına olduğunu söyledi.

Durumun ittifak dayanışması ruhuyla uluslararası hukuka uygun şekilde çözülmesi gerektiğini belirten Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan’ın onlarca yıldır NATO müttefiki olduklarını hatırlattı.

Libya konusunda Birleşmiş Milletler’in (BM) krize siyasi çözüm bulmak için yürüttüğü çalışmaları NATO’nun desteklediğini dile getiren Stoltenberg, Libya’daki taraflarla uluslararası camianın BM önderliğindeki süreci desteklemesi ve BM silah ambargosuna uyması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, NATO’nun Libya’da barış ve istikrarın sağlanması için Berlin Süreci’ne destek verdiğini de ifade etti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.