Çavuşoğlu: Tüm insanlık için büyük bir felaket

Çavuşoğlu: Tüm insanlık için büyük bir felaket

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Notre Dame Katedrali'nde yaşanan yangınla ilgili "Dünya Mirası’na ait bu mimari şaheserin tahrip olması tüm insanlık için büyük bir felaket" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’ndeki yangın hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, paylaşımında “Paris’teki Notre Dame Katedrali’ndeki yangını büyük üzüntüyle izliyoruz. Dünya Mirası’na ait bu mimari şaheserin tahrip olması tüm insanlık için büyük bir felaket” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Twitter hesabından “Fransa’nın Paris şehrindeki yangına ilişkin aldığımız acı haberler dolayısıyla büyük üzüntü içerisindeyiz. Notre Dame Katedrali sadece Fransa’nın sembolü değil, aynı zamanda insanlığın ortak mirasının parçasıdır” mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımsı Seyit Torun ise “V. Hugo sayesinde hepimizin yüreklerine dokunmuş #NotreDame Katedrali; mimarinin,tarihin ve sanatın simgesi tarihten siliniyor. Hugo’nun eşsiz eserindeki,»Le livre va tuer la construction» sözüyle, kitap yapıyı öldürecek der. Bu kez kitap sayesinde #NotreDame sonsuza dek yaşayacak.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.