Çavuşoğlu: Trump Gülen’i verebilir, kazanırsa Esad’la çalışırız

Çavuşoğlu: Trump Gülen’i verebilir, kazanırsa Esad’la çalışırız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Demokratik seçimleri kazanması halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebiliriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Donald Trump yönetiminin Fethullah Gülen’in iadesi için çalıştığını’ açıkladı. Çavuşoğlu, “ABD Başkanı Donald Trump Arjantin’de, Gülen ve başka kişilerin iadesi için çalıştıklarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a söyledi” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Gülen örgütünün ABD’de vergi kaçırdığına dair bir FBI soruşturmasını da bizzat gördüğünü belirtti.

‘ESAD KAZANIRSA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ’

Çavuşoğlu, Suriye’deki iç savaşla ilgili de dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı, “Demokratik seçimleri kazanması halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebiliriz” dedi.

‘TRUMP SURİYE’DEN ÇEKİLMEK İSTİYOR’

Katar’ın başkenti Doha’da bir forumda konuşan Çavuşoğlu, ‘Trump yönetiminin Suriye’den çekilmeyi düşündüğünü’ de belirtti.

‘KAŞIKÇI CİNAYETİ PLANLI’

Dışişleri Bakanı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi konusunda da Avrupa ülkelerine bir eleştiri yöneltti. Türkiye’nin elindeki ses kayıtlarında cinayetin önceden planlı olduğunun açıkça görüldüğünü belirten bakan, birçok Avupa hükümetinin bunu görmezden geldiğini söyledi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.