Çavuşoğlu: Stratejik ortaklar Twitter'dan konuşmaz

Çavuşoğlu: Stratejik ortaklar Twitter'dan konuşmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’un, “Kürtleri vurursa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasına tepki gösterdi.

Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, “Stratejik ortaklar Twitter’dan konuşmaz. Trump Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit ederek bir yere varamaz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayız” dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

KÜRTLERLE TERÖRİSTLER BİR TUTULAMAZ: Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. Güvenli bölge teklifi Sayın Cumhurbaşkanınındır. Kararlılığımızı görünce güvenli bölge teklifini ortaya attılar. Kürt kardeşlerimizin en büyük dostu Türkiye’dir. Kürtlerle teröristleri bir tutarak bir yere varamayız. Bunu ABD’li ve Avrupalı muhattaplarımıza anlatıyoruz.

DOĞRU BULMUYOR: Trump çekilme kararını açıkladıktan sonra üzerinde baskı var. O tweet’i de iç politika için attı. Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit etmekle bir yere varılamaz. Türkiye hiçbir tehdide pabuç bırakmaz. Bir taraftan ekonomik zorluklar, diğer taraftan terör tehdidi gösterildiği zaman bu millet der ki ‘ben aç kalırım susuz kalırım terörle mücadele ederim’. Trump’ın kullandığı dili doğru bulmuyoruz. Twitter üzerinden böyle bir iletişimi de doğru bulmuyoruz. Gerekli saygıyı ABD ve herkes göstermeli.

İDLİB’İN SORUMLUSU REJİM VE DESTEKÇİLERİ: İdlib bir terör yuvası olduysa bunun sorumlusu rejim ve onun destekçisi ülkelerdir. Daraa’dan otobüslerle teröristleri getirip İdlib’e bıraktılar. Amaçları da belliydi bu teröristleri bahane ederek İdlib’e saldırmaktı bunu da gerçekleştirdiler. HTŞ’nin yada El-Nusra’nın İdlib’de yüzlerce noktayı ele geçirdiği söylemi doğru değildir. Zaten büyük bir kısmı silahtan arındırılmıştır. Bunlar terör örgütü, terör örgütlerinin amacı bellidir. Bunlarla ne yapacağımızı özellikle yabancı terörist savaşçıların durumunu da görüşmemiz gerekiyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.