Çavuşoğlu, 'Menbiç yol haritası'nı açıkladı

Çavuşoğlu, 'Menbiç yol haritası'nı açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Menbiç yol haritası' hakkında konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Münbiç'te Suriye Demokratik Güçleri'ne verdiği silahları geri alacağını taahhüt ettiğini söyledi. 

Mevlüt Çavuşoğlu, Kral FM'de katıldığı pogramda gündem başlıklarına ilişkin çeşitli değerlendirmeler yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, "ABD, YPG'ye verdiği silahları geri alacağına dair bir taahhütte bulundu mu?" sorusuna, şu cevabı verdi: "Elbette. Bu yol haritasına göre Münbiç'ten YPG'liler çekilecek ve çekilirken de silahlarını alacaklar. Bu yöntem, bu yol haritası diğer şehirlerde de uygulandığı zaman buralardan YPG'lileri çıkarırken ABD bu silahları geri alabilir. Bize verdikleri sözlerden bir tanesi de 'seri numaraları aldık, bunları geri alacağız' yönündeydi. Almaları gerekiyor. Daha sonra buraları biz birlikte istikrara kavuşturacağız. Devriye görevini, yeni güvenlik birimleri oluşuncaya kadar Türkiye ve ABD yapacak. Bizim askerlerimiz yapacak."

ERDOĞAN: ABD SÖZ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında aynı konuya değindi. Erdoğan ABD'nin kendilerine seri numaraları olan silahları toplayacaklarını sözünü verdiğini belirterek, "(ABD) Silahların üzerindeki kendi seri numaralarıyla geri toplayacaklar, bunun sözünü verdiler. Eğer seri numaralarıyla bunları toplarlarsa oradaki sıkıntı daha da aşılmış olacak. Bunu ben önemli bir gelişme olarak görüyorum. Şu anda biz belirlenen takvimle Münbiç'te çok daha iyi bir mesafe alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.