Çavuşoğlu Irak'ı ziyaret etti

Çavuşoğlu Irak'ı ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat'a giderek devlet yetkilileriyle görüştü. Çavuşoğlu, "Biz Irak'ın dış güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz. Gerginliği azaltmak için birlikte çalışıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat’a giderek Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Adil Abdulmehdi, Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ve Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ile görüştü.

El-Hekim görüşme sonrası ortak basın toplantısında, “bölgedeki gerginliğin çatışmaları alevlendirebileceği tehlikesi” konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını, Türkiye’nin Irak için dost ve önemli bir ülke olduğunu söyledi. ABD ve İran’ın Irak’taki saldırılarını kabul etmediklerini ve bunu kınadıklarını ifade eden Hekim, Türkiye ile bu iki ülke (ABD ve İran) arasında doğan gerginliğin azaltılması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Çavuşoğlu, İranlı komutan Kasım Süleymani ve beraberindekilerin ABD tarafından hedef alınması ve Irak’taki ABD üslerine yapılan saldırıların bölgede ciddi bir gerginliğe yol açtığına dikkati çekerek, “Biz Irak’ın dış güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz. Gerginliği azaltmak için birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya da devam etmemiz lazım. Henüz her şeyin bittiğini söylemek mümkün değil. Dün ABD ve İran’dan gelen, göreceli olarak daha sağduyulu mesajları olumlu karşılıyoruz, destekliyoruz. Ama gerginliğin tamamen ortadan kalkması için çalışmaya devam etmemiz lazım” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.