Çavuşoğlu: Afrin, Cerablus gibi olacak

Çavuşoğlu: Afrin, Cerablus gibi olacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrin'de hayata geçirmeyi planladıkları oluşum için 'Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Afrin’de bundan sonrasına dair açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı’nın editör masasına konuşan Çavuşoğlu, on binlerce kişinin terk ettiği Afrin’de nüfus oranına göre temsil sağlanacağını ileri sürdü ve Cerablus’ta yaşananları örnek vererek şöyle konuştu:

“Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız.”

Çavuşoğlu, Afrin’deki yağma görüntüleri konusunda da Halep’ten gelenleri suçladı:

“Güvenlik güçlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna müsaade etmez. Halep'ten gelip de hırsızlık yapanlar da yakalandı. Yağma ve kötü muameleye karşıyız. Bu iddialar da inceleniyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sincar’a da girilebileceği yönündeki, Irak’tan tepki çeken açıklamalarına da destek veren Çavuşoğlu “Cumhurbaşkanımızın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü Sincar, Kandil için de YPG/PKK'nın olduğu her yer için de geçerli” diye konuştu.

ABD'den Menbiç konusunda "anlaşma yapılmadı" açıklamalarında rağmen YPG'nin Menbiç'ten çıkarılacağını ifade eden Dışişleri Bakanı şöyle konuştu:

"YPG Münbiç'ten çıkacak. Buna nezaret edilecek. Burada, Türkiye ve ABD burada birlikte hareket edecekler. Buraları kim yönetecek ve güvenliğini kim sağlayacak? Burada demografi kriter olacak. Oranlar bu şekilde belirlenecek. Çerçeve budur. Münbiç'ten sonra da diğer bölgelere de, Rakka dahil Fırat'ın doğusundaki bölgeler için geçerli olacak." 

ERDOĞAN-TRUMP'LA GÖRÜŞECEK 

Çavuşoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.