'Çakma Kim' gözaltına alındı!

'Çakma Kim' gözaltına alındı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un benzeri olarak siyasi hiciv performanslarıyla tanınan sanatçı Howard X, Singapur'da iki saat boyu gözaltına alındı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un tarihi zirve için biraraya geleceği Singapur’da güvenlik önlemleri artırıldı.

Öyle ki, Kim Jong-un’un benzeri olarak düzenlediği performanslarla tanınan Avustralyalı-Çinli sanatçı Howard X gözaltına alındı.

Singapur’a Donald Trump’ın benzeri olan Dennis Alan ile siyasi hiciv gösterileri yapmak için giden Howard X, Changi Havalimanı’nda iki saat boyu gözaltına alınıp siyasi görüşleri hakkında sorguya çekildi. Howard X, “Bana siyasi görüşlerimi ve başka ülkelerde protestolara katılıp katılmadığımı sordular” dedi. Sanatçı, tarihi zirve için kapatılan iki bölgeden uzak durmasının istendiğini aktarıp, “Trump-Kim zirvesi var, çok hassas bir zamanda geldiniz’ dediler” diye konuştu.

İKİ GAZETECİ GÖZALTINDA

İki Güney Koreli gazeteci de benzer güvenlik önlemlerine takıldı. Singapur polisi, ülkedeki Kuzey Kore büyükelçisinin konutuna girmek suçlamasıyla iki Güney Koreli gazetecinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kim ile Trump 12 Haziran’da Singapur’da biraraya gelecek. Bu, görevdeki bir ABD başkanı ile bir Kuzey Kore lideri arasındaki ilk görüşme olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.