Çakırözer: 'Kaç öğretmen kasten baraj altında bırakıldı?'

Çakırözer: 'Kaç öğretmen kasten baraj altında bırakıldı?'

CHP milletvekili Utku Çakırözer, herhangi bir yakını KHK'yle ihraç edildiği için sözlü mülakatta elenen öğretmenleri Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, bu gerekçelerle mülakatta elenen kaç öğretmen adayı olduğunu sordu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sözleşmeli öğretmenlik için mülakata giren, ancak OHAL KHK’siyle bir yakını ihraç edilmiş olan adayların kasten baraj altında bırakıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle önerge veren Çakırözer, öğretmen adaylarına sözlü mülakatlarda ayrımcılık yapılıp yapılmadığını ve yapılan bu uygulamalardan kaç kişinin etkilendiğini sordu. Bu uygulamayla, öğretmen olma umuduyla sınava giren öğretmen adaylarının emeklerinin çalındığını belirten Çakırözer, Bakan Selçuk’a anayasanın eşitlik ilkesini hatırlatarak, “Öğretmenlere mülakat uygulamasıyla birlikte birçok adaletsizlik uygulandı. Ortaya atılan bu iddialar derhal aydınlatılmalı ve öğretmen adaylarının mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.

‘ÖĞRETMEN ADAYLARININ EMEĞİ ÇALINDI…’

Öğretmen olmak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen sınavlarına giren adaylar bu yıl ilk kez yeni bir uygulamayla karşılaştı. KPSS’den 90 üzerinde puan alan öğretmen adaylarına mülakatlarda 50 puan verildiği, OHAL KHK’siyle bir yakını görevinden ihraç edilmiş adayların, akrabaları suçlamalardan beraat etmiş olsa dahi baraj altında bırakıldığı iddiaları gündeme geldi. FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olmuş adayların da kasten baraj altında bırakıldığı basında haber oldu.

‘SORULAR ADAYLAR ÖZEL OLARAK MI HAZIRLANMAKTA’

Çakırözer, bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:

-Ülkeyi OHAL KHK’ları ile yöneten hükümetinizin, OHAL KHK’si ile bir yakını ihraç edilmiş adayları, akrabaları suçlamalardan beraat etmiş olsa bile MEB’in mülakatında baraj altında bırakktığı iddiaları doğru mudur? Bu gerekçelerle mülakatlardan elenen kaç öğretmen adayı vardır? Elenmelerin gerekçesi kayıtlara nasıl geçmiştir?

-KPSS ve sözlü mülakat sınavı için gerekli şartları sağlayan öğretmen adaylarının atama barajının altında bırakılmasının gerekçesi nedir? Bu durum anayasamızdaki eşitlik ilkelerine ve ilgili mevzuata aykırı değil midir?

-Sözlü mülakatlarda sorulan soruların içerikleri nelerdir? Sorulan sorular adaylara özel olarak mı hazırlanmaktadır?

– Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapılan bu uygulamadan haberi var mıdır? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılmış mı, başlatılmışsa soruşturma ne aşamadadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.