Çakıcı'dan gazetecilere ölüm tehdidiyle ilgili açıklama: Eyleme dönüştürebilirim

Çakıcı'dan gazetecilere ölüm tehdidiyle ilgili açıklama: Eyleme dönüştürebilirim

Alaattin Çakıcı, yeni bir açıklama yaparak, bir kez daha Karar gazetesi yazarlarını hedef aldı. Çakıcı bazı gazetecilere ölüm tehdidi için "Hakaretler devam ederse, gerekirse eyleme dönüştürebilirim" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın organize suç örgütü hükümlüsü Alaattin Çakıcı’nın, Karar gazetesinin 6 yazarını ölümle tehdit etmesine ilişkin soruşturması devam ederken, gazeteciler bir kez daha hedefe konuldu.

Basın danışmanı Ferhat Aydoğan aracılığıyla yeni açıklama yapan Çakıcı “Bu ülkede bugüne kadar ne suç işlemişsem, bedelini ödedim ve cezasını çektim. İşlemiş olduğum suçların arkasındayım” diyerek, Twitter’da kendisi hakkında yazılanları okuduğunu söyledi. Yaptığı her işin arkasında olduğu belirten Çakıcı, Karar gazetesinin bazı yazarlarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte hareket ettiği suçlamasında bulundu.

Bir kez daha Karar gazetesini hedef alan Çakıcı “Yasaları ihlal ettiysem cezasını da çekmek benim için şereftir. Hakaretler devam ederse, gerekirse eyleme dönüştürebilirim” dedi.

Kendisi için af talep etmediğini öne süren Çakıcı, ‘kader mahkumları’ olarak nitelendirdiği hükümlüler için af dediğini ifade etti. Edirne Başsavcılığı’ndan gelen “Hastalıklarından dolayı tahliye olmak ister misiniz?” yönündeki resmi yazıya “Asla” diye cevap verdiğini de söyleyen Çakıcı, üçü Keskin T Tipi Cezaevi’nde olmak üzere beş defa kalp krizi geçirdiğini ancak tahliye talebinde bulunmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Çakıcı, Karar gazetesi sahibi Mehmet Aydın ve altı gazeteciyi, “Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerim ‘Abi vur de ölelim, öl de ölelim’ diyenlere, kim beni seviyorsa çağrımdır. Görevlerini yerine getirsinler” demişti. Bu gelişmenin ardından Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç tarafından yapılan açıklamada, ‘Karar gazetesinin bir gün önce yapılan açıklamayı yayınladığı ve doğru çizgiye geldiği’ belirtilerek, “Çakıcı’nin buradan sevenlerine göndermiş olduğu mesaj üç (3) ay için iptal edilmiştir. Çünkü orada müvekkilimin rahmetli annesi ile ilgili sözü vardır. Aynı hatayı yapmazlarsa bu karar dondurulur” demişti

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.