Çağlayan Adliyesi'ndeki 6. Sulh Hukuk hakimi ve mahkeme personeli karantinada

Çağlayan Adliyesi'ndeki 6. Sulh Hukuk hakimi ve mahkeme personeli karantinada

İstanbul Adliyesi'nde görevli bir hakimin eşinde korona virüsü tespit edildi. Hakim ve görev yaptığı 6. Sulh Hukuk Mahkemesi personeli karantinaya alındı.

İstanbul’da bir bankacının korona virüsü testi pozitif çıktı. Bankacının eşi, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin hakimi B.L. ve mahkeme personeli karantinaya alındı.

İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 35 yaşındaki bankacı eşinin korona virüsü test sonucu pozitif çıkan İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi hakiminden bu sabah örnek alındığı, ancak testin sonuçlanmadığı bildirildi.

ÇOCUKLARI EVDE KARANTİNADA

Mahkeme personelinin Sağlık Bakanlığı koordinesinde karantina altına alındığı ve kadın hakimin etrafındaki herkesin bu durum hakkında bilgilendirildiği açıklandı. Ayrıca, çiftin iki çocuğunun da evde karantinaya alındığı, hakimin eşinin de hastanede tedavi altında olduğu kaydedildi.

Açıklamada, bugün duruşma yapılmadığı için hakimin adliyede temas ettiği kimse olmadığı belirtildi.

Öte yandan, İstanbul Adalet Sarayı’nda yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında acil olmayanlar dışında tüm duruşmalar ertelendi. 60 yaş üstü ile çocuklu kadınların da aralarında bulunduğu çok sayıda personele ihtiyaç duymaları halinde idari izin verildi.

Acil olan tutuklu duruşmalar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle yapılıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.