Çadır kentte kadınlar günü kutlaması

Çadır kentte kadınlar günü kutlaması

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli mülteci kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli mülteci kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkinliklerle kutladılar. Gönüllü öğretmenlik yapan yaklaşık 180 bayan öğretmen, kendilerine tahsis edilen çadırda bir araya geldi. Toplantıya çadır kent müdür yardımcısı Yasin Seyhan ve Hasan Öztürk de katıldı. Toplantıda çadır kentteki kadınların genel sorunları dile getirilerek, çözümü noktasında bilgi alışverişi yapıldı. Toplantının ardından gönüllü öğretmenlik yapan bayanlara temizlik seti hediye edildi.

Toplantının ardından Kadın Meclisi üyeleri, kadın öğretmenlere kahvaltı verdi. Kahvaltıda, Suriyeli kadınlar el becerilirini ve yemek kültürlerini sergilediler. Suriyeli kadınlar ilk kez mutlu bir şekilde bir araya geldiklerini dile getirdiler. Vela Halil el Derviş, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir araya geldik. Kadınlar Meclisi öncülüğünde ve çadır kent yönetimi olarak eğitim alanında bir araya gelerek bu günü kutladık. Yapılan toplantıda sorunlarımızı çadır kent yönetimine ilettik. Çadır kent yönetimi de bu sorunlarımızı not ederek, çözüm noktasında yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Toplantının ardından bayan öğretmenlere temizlik seti hediye ettiler. Kadınlar Meclisi Birimi bu günün anısına kahvaltı ikramında bulundu. Bu etkinliği bütün kadınlar adına gerçekleştirdik. Bu günü ve bu etkinliği yapmamıza fırsat veren çadır kent yönetimine, Kadınlar Meclisi üyelerine teşekkür ederiz. İnşallah gelecek yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ülkemizde mutlu bir şekilde kutlarız” dedi.

Çadır kentte kadınlar günü kutlaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.