ByLock davasında 33 polise tahliye kararı

ByLock davasında 33 polise tahliye kararı

ByLock programını kullandıkları iddiası ile FETÖ davasında yargılanan 33 polis hakkında tahliye kararı verildi. Polislere, yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları iddia edilen 87’si tutuklu 144 polisin yargılandığı FETÖ davasında, 33 sanığın tahliyesine karar verildi. Üye hakimlerden biri karara muhalefet şerhi koydu. Hakim, mevcut deliller ve kaçma şüphesi gerekçeleriyle, tutukluluğun devamına karar verilmesi gerektiğini savundu.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Alibey Spor Salonu’nda yapılan duruşmaya 84 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanları ile tahliye talepleri alındı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI İLE TAHLİYE

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre verilmesine hükmetti.

Mahkeme, BTK’den gelen ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından analizi yapılan kayıtlara göre, 33 tutuklu sanığın suç vasfının ve hukuki durumlarının lehte değişme ihtimali olduğunu belirtti. Tutuklu kaldıkları süre de dikkate alınan 33 sanığın tahliyesine karar verildi.

Tahliye edilen sanıklara, yurt dışına çıkışı yasağı getirildi. Bir sonraki duruşma ise 11 Nisan’da görülecek.

ÜYE HAKİM MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Tahliye kararına, üye hakim muhalefet etti. Kararda, “Sanıkların ‘ByLock’ kullanıcısı olması, mevcut delil durumu, kaçma şüphelerinin bulunması dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına muhalefet şerhi yönünde oy kullanmıştır” denildi.

SAVCI 106 SANIĞIN CEZALANDIRILMASI İSTEMİŞTİ

Duruşma savcısı, 15 Ocak günü görülen duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Bazı sanıkların ByLock’a programına kaç kez bağlandığını okuyan savcı, 106 sanığa “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etmişti.

Savcı, tutuklu sanıklar Ali Şirin ve Deniz Ercan’ın etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması noktasında kararı, mahkemenin takdirine bırakmıştı.

Mütalaada, ByLock bağlantı tarihleri ve bağlantı sayılarının belirlenebilmesi için yazılan müzekkerelere cevap alınamayan 15 sanık ile, savunmaları alınamayan ve haklarında yakalama kararı bulunan 21 sanığın dosyasının ayrılması talep edilmişti.

Savcı, sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar verilmesini istemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.