Büyüksu, Esendere Belediyesi'nde görevi devraldı

Büyüksu, Esendere Belediyesi'nde görevi devraldı

Esendere Belediyesini kazanan AK Parti adayı Dırbaz Büyüksu, bugün belediye yönetimini devraldı.

Ömer Oğuz'un haberi

31 Martta yapılan seçimlerde Yüksekova’nın Esendere Belde Belediyesini kazanan AK Parti adayı Dırbaz Büyüksu dün akşam mazbatasını aldıktan sonra bugün Esendere Belediyesinde görevi devraldı.

Yeni makamında tebrikleri kabul eden Büyüksu, Yüksekova Haber Portalı’na yaptığı açıklamada, kendisine seçim sürecinde destek veren herkese teşekkür etti.

Esendere’de seçimi kazanmanın zor olduğunu ifade eden Büyüksu, “Kazanacağıma inanıyordum güveniyordum. Bizim işimiz zordu. Daha önce HDP dışında hiçbir parti adaylığını bırakmıyordu. 25 yıldır tek parti vardı. Bizde ilk defa böyle bir şeye girdik. Halkımızın verdiği tercihle kazandık. Kanaat önderlerimiz, aksakallılarımızla, çevremizle, dostlarımızla ve meslektaşlarımızla beraber böyle bir niyetimiz vardı diye paylaştık. Herkes bize bu konuda destek verdi. Halkımızın yüzde 90’nı buna olumlu gördü. Ondan sonra adaylığımızı bıraktık” dedi.

dirbaz-buyuksu.jpg

Esendere halkına büyük vaatler verdiğini belirten Büyüksu, “Önce kendimize güvendik, dostlarımıza güvendik. Partimiz bizi aday gösterdi, layık gördü. Yaklaşık 2 ay bir seçim kampanyası oldu. Tabi istediğimiz bir seçim kampanyası olmadı. Esendere Beldesinin hassasiyetleri var. Geceleri seçim çalışmalarımıza devam edemiyorduk. Sadece belde içindeki merkez mahallesinde çalışmalarımız oluyordu. Mezralarımızda geceleri çalışamıyorduk. Çalışmalarımızı yürütemiyorduk. Sıkıntılı bir süreç yaşadık burada her şeye rağmen bütün engellemelere rağmen, karamalara rağmen halkımız bizi tercih etti. Tercihlerini bizden yana kullandı. Bu konuda halkımıza teşekkür borçluyuz. Halkımıza büyük sözler ve vaatler verdik. İnşallah verdiğimiz her sözün en kısa zamanda yerine getireceğiz. 25 yıldır yapılmayan bütün hizmetlerin biz 5 yıla sığdırmayı düşünüyoruz. Esendere’yi hak ettiği yere getireceğiz. Gerek gümrük üzerinde gerekse diğer hizmetler üzerinde olsun halkımızın layık olduğu hizmetleri sunacağız. Birinci önceliğimiz yol ve su gibi hizmetlerin ara vermeden yapmaktır” diye konuştu.

Esendere Gümrük Kapısı ile ilgili yapılacak çalışmalara da değinen Büyüksu şöyle konuştu:

“İleri ki süreçlerde daha güzel projelerimiz vardır. İnşallah 5 yıla kadar bu projelerimizi halkımıza sunacağız. Bana oy veren vermeyen herkese eşit mesafede hizmet edeceğim. Gümrük kapısıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Mevcut ticaret hacmini genişleteceğiz.”

d2-052.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum