Büyükçiftlik'te Kadınlar Günü ilk defa kutlandı

Büyükçiftlik'te Kadınlar Günü ilk defa kutlandı

Yüksekova’nın Xırvate (Büyükçiftlik) Beldesi’nde 8 Marta Dünya Emekçi Kadınlar günü ilk kez kutlandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla BDP tarafından organize edilen etkinlikler Yüksekova’da devam ediyor. Dün Bilindbasan Köyü’nde yapılan etkinliğin ardından bugün de Xırvate Beldesi’nde BDP Büyükçiftlik Belde Yönetimi tarafından organize edilen etkinlikte kadınlar 8 Mart’ı halaylarla kutladı.

'KÜRT KADININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

BDP Büyükçiftlik Belde Yönetimi, Büyükçiftlik Eş Başkan Adayları Rüştü Zeydan ve Özlem Metin, BDP Esendere Eş Başkan Adayı Dilber Uzunköprü BDP’li encümen adayları ve ilçe yönetiminden yöneticilerin de katıldığı şölene Xırvateli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Şölende bir konuşma yapan BDP Büyükçiftlik Eş Başkan Adayı Özlem Metin ‘Kürt kadınının çilesini, acısını bir özgürlük hareketine dönüştüren devrimci liderlerin bize açtığı yolda biz de Kürt kadının mutluluğu ve özgürlüğü için çalışacağız’ dedi.

Xırvateli erkeklerin de kadınlara destek olduğu şölende kadınlar ve erkekler Koma Awazên Gever’in söylediği şarkılar eşliğinde bol bol halay çekti.

b1-003.jpg

b2-003.jpg

b3-001.jpg

b4-001.jpg

b5-001.jpg

b6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum