Büyükçekmece'de seçimin iptali talebi reddedildi

Büyükçekmece'de seçimin iptali talebi reddedildi

AK Parti Büyükçekmece'deki seçmen kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçimin yenilenmesi için başvuruda bulundu. Büyükçekmece'de seçimin iptal edilmesine yönelik talep, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, ilçede ‘usulsüz seçmen kaydı yapıldığını’ gerekçe göstererek seçimin iptali için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak başvuru yapıldı. Başvuru dilekçesinde “usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu” öne sürüldü.

Büyükçekmece’de seçimin iptal edilmesine yönelik talep, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

YAVUZ: BAŞVURU BÜYÜKÇEKMECE İÇİN YAPILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ise seçimin iptali başvurusunun Büyükçekmece için yapıldığını söyledi. Yavuz “Büyükçekmece’ye yönelik bir müracat olmuş, İl Seçim Kurulu bunu reddetmiştir. YSK Son merciidir. YSK’ye şu anda gidilmiş değil, gidelim mi gitmeyelim mi diye net bir kararımız henüz yok. Usulsüz seçmen kaydından dolayı nüfus müdürü şu anda tutuklu. 20 binin üzerinde bir rakamdan bahsediliyor. Buna ilişkin soruşturma halen sürüyor” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.