Bursaspor: 1 - Evkur Yeni Malatyaspor: 1

Bursaspor: 1 - Evkur Yeni Malatyaspor: 1

Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor, berabere kaldı. Bursaspor, 90+9'uncu dakikada Aytaç Kara ile penaltıdan yararlanamadı.

Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, Bursa’da oynanan maçta 1-1 berabere kaldı. Bursaspor, karşılaşmanın 90+9’uncu dakikasında Aytaç Kara ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Maç sonunda büyük üzüntü yaşayan Aytaç Kara’yı takım arkadaşları ve taraftarlar teselli etti.

Maçta ilk gol ev sahibi Bursaspor’dan geldi. 45’inci dakikada sol kanattan gelişen atakta Umut Meraş ceza sahasına doğru ortaladı. Malatyaspor savunmasında önce Erkan Kaş, ardından Murat Yıldırım’ndan seken topu, Umut Nayir rövaşata vuruşuyla ağlara gönderdi.

46’ncı dakikada konuk ekip eşitliği sağladı. Hızlı gelişen atakta Mitchell Donald, Eren Tozlu, Adem Büyük ve Guilherme arasındaki dörtlü paslaşma sonrasında Adem Büyük son olarak topu savunma arkasına koşu yapan Guilherme’ye aktardı. Altıpas önünde kaleci Muhammed ile karşı karşıya kalan Guilherme ise düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

GOL İPTAL EDİLDİ, SAHA KENARINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Bursaspor’un 66’ncı dakikadaki atağında Umut Meraş’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Latovlevici, kaleye uzak bir noktadan yaptığı vuruşla uzak kale direğinin yanından topu ağlara gönderdi. Hakem Bülent Yıldırım ise önce golü vururken, daha sonrası VAR sistemi uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi. Yıldırım, Latovlevici’nin topu alırken rakibine faul yaptığına hükmetti ve golü iptal etti.

Bu pozisyonun ardından ise saha kenarında tartışma çıktı. Her iki takımın aynı bölgede ısınan yedek oyuncuları arasındaki tartışma nedeniyle oyun bir süre durdu. Gerginliğinin ardından Hakem Bülent Yıldırım’ın konuk ekip oyuncularının kendi kulübelerinin bulunduğu yarı sahada ısınmasına karar verdi.

EVKUR YENİ MALATYASPOR 10 KİŞİ KALDI

87’nci dakikada sakatlığı nedeniyle yerde kalan Guilherme, daha sonra yanına gelen hakem Bülent Yıldırım’a sert tepkilerde bulunup üzerine yürüyünce ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

PENALTI VURUŞU DİREĞE TAKILDI

90+7’nci dakikada, sağ kanatta Çağatay Yılmaz’ın ortasında Mina’nın Umut’a arkadan yaptığı müdahale sonucu VAR’a giden hakem Bülent Yıldırım, Bursaspor lehine penaltı kararı verdi.

90+9’uncu dakikada Aytaç Kara’nın kullandığı penaltı vuruşu direğe çarparak gol olmadı. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.