Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyarı: Sel geliyor

Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyarı: Sel geliyor

Sağanak yağmurlardan dolayı bir dizi noktada olağanüstü hal ilan eden Bulgaristan'dan komşuları Türkiye ile Yunanistan'a uyarı geldi: Meriç ve Arda nehirleri taşabilir, sele dikkat!

Bulgaristan hükümeti, Meriç ile Arda nehirlerinin önümüzdeki günlerde beklenen sağanak yağmurlar nedeniyle taşabileceği konusunda Türkiye ile Yunanistan’a uyarıda bulundu.

Sofya’dan yapılan açıklamada, Arda üzerinde, Yunanistan sınırının yakınında yer alan Ivaylovgrad Barajı’nın birkaç gün içinde taşmasının beklendiği belirtildi. Aynı şekilde, Türkiye sınırında, Kapıkule kapısındaki sınır kenti Svilengrad’da da bugün ve yarın Meriç’in suyunda büyük bir artış ve taşma beklendiği açıklandı.

Bulgaristan’da son günlerde devam eden sağanak yağmurlardan dolayı bir dizi beldede olağanüstü hal ilan edildi. Teteven  kentinde dün bir kişi sel suyuna kapılarak yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.