Bülent Turan: 3 dönem başkanlık yapanlar kendi iradesiyle aday olmasın

Bülent Turan: 3 dönem başkanlık yapanlar kendi iradesiyle aday olmasın

3 dönem belediye başkanlığı yapanların kendi istekleriyle aday olmamasını öneren Turan, "3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 3 dönem belediye başkanlığı yapanların aday olmamasını istedi.

Turan, “3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak, genel merkezi rahatlatmalı. ‘Ben olmazsam parti batar’ anlayışı, partimiz açısından söz konusu olamaz. Halk tarafından kadrolarda gençleşme beklentisi var” dedi.

‘KAŞIKÇI’YLA İLGİLİ VAHİM İDDİALAR VAR’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis’teki gazetecilerle bir araya geldi. Cemal Kaşıkçı olayının araştırılması için CHP’nin verdiği önerge sorulan Turan, “Cemal Kaşıkçı suikast iddiası Suudi Arabistan’ı çok yoracak bir iddia. Vahim iddialar var. Yargı konusu netleşmedi ama tüyleri diken diken eden bir mesele” dedi.

Meclis’in araştırma yapabileceğini belirten Turan, “Devletler ölüm olmasın, diye vatandaşını korumak için korurlar. Kendi vatandaşını öldüren bir devlet düşünülemez. Umut ediyorum, böyle bir şey yoktur. Sonuçlarını bekleyelim. Eğer Meclis’te böyle ihtiyaç olursa tabi araştırılabilir” diye konuştu.

‘AF OLACAKSA TÜM PARTİLERİN KABUL EDECEĞİ BİR DÜZENLEME OLMALI’

MHP’nin af teklifinin ne zaman görüşülmeye başlanacağı sorulan Turan, MHP’nin teklifi tartışılabilir. Aftan ziyade infaz yasasındaki değişiklikle adım atılabilir. Af olacaksa tüm partilerin kabul edeceği bir düzenleme olmalıdır. Kolay olmadığını görüyorum ama herkesin kabul edeceği bir düzenleme toplumun da ‘evet’ diyeceği bir düzenleme olur” ifadelerini kullandı.

‘KENDİ İRADELERİYLE ADAY OLMAMALILAR’

Yerel seçime ilişkin soru üzerine ise Bülent Turan, “Meclis’te gençleştirmeyi başardık, aynı şeyi belediyelerde de bekliyoruz. 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak, genel merkezi rahatlatmalı. İstisna olabilir. ‘Ben olmazsam parti batar’ anlayışı, partimiz açısından söz konusu olamaz. Halk tarafından kadrolarda gençleşme beklentisi var” dedi.

‘MHP’NİN ADAY GÖSTERMEMESİ İYİ NİYET GÖSTERGESİ’

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, MHP ile yerel seçim için yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin soruya “İl il, ilçe ilçe tam bir ittifaktan söz etmek doğru değil. Küresel ataklara karşı milli duruş sergileyen partilerle yan yana olmak önemli; ama şu an için bir formül geliştirilmedi. MHP’nin İstanbul için aday göstermemesi, ittifak ile ilgili değil iyi niyet göstergesidir” diye yanıt verdi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.