Bülent Tezcan: Türkiye'de çok önemli bir milli ittifak oluştu

Bülent Tezcan: Türkiye'de çok önemli bir milli ittifak oluştu

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı yapılan eylemlerle ilgili konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Ekonomik büyüme rakamlarına değinen Bülent Tezcan, “Bu iktidar rakamlarla oynama, rakam cambazlığı konusunda çok maharetli bir iktidar bunu biliyoruz. En son 7.4 büyüme dendi. Bu nasıl bir büyüme? Dolar 4 liraya geldi. İşsizlik yüzde 11. Enflasyon yüzde 12. Çift haneli enflasyon ve işsizlik ile boğuşuyoruz. 6 milyon işsiz, 16 milyon yoksulun olduğu bir Türkiye yarattılar. Benzin 6 liraya dayandı. Çiftçi, emekli, işsiz, yoksulluk büyümeden pay alamamış ama sözde büyüyoruz” dedi.

“Her 5 gençten biri işsiz” diyen Tezcan, “400 bin atanamamış öğretmen var. Dolar bazında yüzde 1.35 küçülmüşüz. Bu büyüme Çiftlik Bank tarzı bir büyümedir. Yarattıkları tosuncuk düzeninden Çiftlik Bank’taki tosuncuklar nasıl hormonlu büyüdülerse, bunların büyümeleri böyle borç, yalan ile halüsinasyon ile milleti büyüdüğümüze ikna etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

‘SORUYORUZ ORTAK MISINIZ?’

Çiftlik Bank’la ilgili araştırma önergesinin reddedildiğini hatırlatan Tezcan, şöyle devam etti:

“Bu düzen tosuncuk düzenidir. Tosuncuk düzenin araştırılmasından korkuyorlar. Kendi tosuncuklarına da belki ulaşır diye korkuyorlar. Başka tosuncuklar da yaratmışlar hep yaratıyorlardı bir dönem gemi, holding sahibi oldular. Arkadaşlarımız, TBMM’de ‘Gelin şu Çiftlik Bank’ı araştıralım nedir ne değildir’ dedi. Reddettiler. Soruyoruz ortak mısınız? Niye reddediyorsunuz? TBMM dolandırıcının peşine gitmeyecekse kimi araştıracak? İlk değil bu? Deniz Feneri’ni, araştırttılar mı? Onu da araştırmasın dedi bu iktidar.”

‘MİLLİLİK VE YERLİLİK ARIYORSAN BURADA’

Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için yapılan eylemleri “milli ittifak” olarak nitelendiren Bülent Tezcan, “Türkiye’de çok önemli bir milli ittifak oluştu, şeker fabrikaları özelleşmesin diye. Parti bayrakları bir kenara koyup şeker fabrikalarının önünde bir vatan ittifakı oluşturdular. Millilik ve yerlilik arıyorsan burada. Bu milli ittifak, bu gayri milli iktidarı devirecek, koltuğundan edecek hiç şüphe duymuyoruz” dedi.

‘KADIN OYUNCULARA SANSÜR NİYE?’

Atatürk tişörtü bulunan bir kişinin TBMM’ye alınmamasına değinen Tezcan, şunları söyledi:

“Atatürk tişörtü ile TBMM’ye girmeyi fiilen yasaklamışlar. Polisin kusuru gibi geçiştirilmeye çalışılıyor. Peki, kadın oyunculara sansür niye? Ateş ile barut yan yana durmaz diye daha küçücük ilkokuldaki çocuklarımızı ayırmaya kalkan sakat kafaya prim veren bu iktidarın anlayışı değil mi? Atatürk’ün adını ağzına almayan TBMM Başkanı orada oturduğu sürece, Türkiye bu proje ile karşı karşıya demektir. AK Parti, Türkiye’nin bu anlamdaki  bütün çağdaş kazanımlarını yok etmeye dönük bir proje iktidarıdır. Bunu milli beraberlik içerisinde yok etmek hepimizin görevi.”

‘CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI ŞIMARIKLIK MAKAMI DEĞİL’ 

Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili açıklamalara tepki gösteren Bülent Tezcan, “Erdoğan, çıkmış partisindeki metal yorgunluğun bu harekat ile kalktığını söylüyor. Bu sözden utanmak gerekir. Şehitlerimiz senin partindeki metal yorgunluğunu kaldırmak için mi yoksa bu vatan için mi can verdiler? Sen şehadeti bu kadar siyasi nezaketsizlik ile ayaklar altına nasıl alıyorsun? Danışmanı çıkmış, ‘şehitlerimiz oldu ama oradaki imar, inşaat işlerini yapacağız diyor.’ Bir ihale şartnameleri eksik. Müteahhitlik mi yoksa vatan koruma peşinde miydiniz?” dedi.

“Bütün bunlar olmamış gibi dün de bir üniformalı AK Parti Genel Başkanı” diyen Tezcan, “TSK üniforması hak edilince giyilir. Asker üniforması hak edilince giyilir. Cumhurbaşkanlığı makamı şımarıklık makamı değil. Davul zurna çalarak gidip Afrin harekatında şımarık ve TSK’nın vakarına yakışmayan ciddiyetsiz tutumların yeri değildir orası. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere herkese, bu tiyatro sahnesinin parçası olan Genelkurmay Başkanı’na diyoruz ki; bir an önce TSK’nın vakar ve ciddiyetine uygun davranmaya yönelin Afrin harekatının başarısına gölge düşürmeyin” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİYİ İSTEYENLERİN BULAŞACAĞI ZEMİNLER HER ALANDA KONUŞULUYOR’ 

CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, ziyaret etmesi ve olası ittifaka ilişkin bir soru üzerine Tezcan, şu yanıtı verdi:

“Türkiye’nin bütün demokrasi güçlerini bir araya getirecek siyasal çözümlere ihtiyacı var. Demokrasiyi isteyenlerin bulaşacağı zeminler her alanda konuşuluyor. Önümüzdeki günler de çok olumlu kısır tartışmalardan uzaklaştıracak güneş toplayacağımız günlerin ufku açılıyor. Görüş alışverişlerini izleyeceksiniz. Genel Başkan Yardımcımızın, ziyareti önemlidir. Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde ziyaret etmiştir. Bir ittifak ziyareti görüşmesi değildir. Önemli ve ciddi bir ziyarettir. Hem siyasi hem de insani anlamda önemli bir ziyarettir” açıklamasında bulundu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.