Bülent Tezcan: Cumhur İttifakı'nın içinde çatlama olduğunu görüyoruz

Bülent Tezcan: Cumhur İttifakı'nın içinde çatlama olduğunu görüyoruz

Tezcan, Cumhur İttifakı'nın "yapay bir birliktelik" olarak nitelendirdi. Tezcan, "Cumhur İttifakı'nın içinde bir çatlama olduğunu görüyoruz. İktidarı yürütme amacıyla kurulan bir iktidar ittifakının seçime kadar yürüyebileceği şüpheli" dedi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Millet İttifakı ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Tezcan, “Cumhur İttifakı’nın içinde bir çatlama olduğunu görüyoruz. Bu noktada dikkatleri başka noktaya çekmek için Millet İttifakı’nda bir çatlak yaratabilir miyiz?’ hesabı içine girmiş” dedi.

‘İTTİFAKIN SEÇİME KADAR YÜRÜYEBİLECEĞİ ŞÜPHELİ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim çalışmaları kapsamında, Eskişehir’de, Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlar için düzenlenen Kadir Gecesi programına katıldı.

Program öncesi basın açıklaması yapan Tezcan, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Millet İttifakı’na yönelik eleştirilerini değerlendirdi. “‘Millet İttifakı, nefret ve öfke ittifakı’ demiş. Ben bunu milletin vicdanına bırakıyorum. Nefret dilini, öfke dilini kullanan kim?” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı’nın içinde bir çatlama olduğunu görüyoruz” diyen Tezcan, “Yapay bir beraberlik olduğunu görüyoruz. İktidarı yürütme amacıyla kurulan bir iktidar ittifakının, sadece ayakta kalabilmek, iktidarı sürdürmek adına oluşturulmuş bir ittifakın seçime kadar yürüyebileceği şüphelidir” ifadelerini kullandı.

‘BOZDAĞ, BOŞUNA UMUTLANMASIN’

Bozdağ’ın “dikkatleri başka noktaya çekmeye çalıştığını” savunan Tezcan, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı içinde çatlak sesleri duymaya başladık. Bu noktada dikkatleri başka noktaya çekmek için ‘Millet İttifakı’nda bir çatlak yaratabilir miyiz?’ hesabı içine girmiş Sayın Bekir Bozdağ. Boşuna umutlanmasın, boşuna heveslenmesin. Millet İttifakı demokrasi merkezinde kurulmuş bir ittifaktır. Millet İttifakı, milletin meclisini, milletin iradesini hakim kılmak için kurulmuştur. Temel ilkeleri güçlü meclis, kuvvetler ayrılığı prensibini esas almak çerçevesinde oluşturulmuş bir ittifaktır. Herhangi bir problem yaşaması mümkün değildir.”

‘DARBENİN SİYASİ AYAĞI BUNLAR’

CHP heyetinin, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin belgeleri incelediğini dile getiren Tezcan, “Arkadaşlarımız çalışmayı yaptılar. Raporlarını genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’ye verdiler. Orada belli başlı aksaklıklar var. Önümüzdeki süreçte onlar da zamanı gelince paylaşılır” dedi.

“Ancak AK Parti, Erdoğan, iktidar; FETÖ ile ciddi olarak mücadele etmiyor” diyen Tezcan, “FETÖ ile gerçek, etkili mücadele edebilmek için FETÖ’nün, darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmak gerekir. Bunlar onu ortaya çıkaramazlar; çünkü onun ortaya çıkarılması demek, kendi foyalarının ortaya çıkması demek. Darbenin siyasi ayağı bunlar. Kendisi ikrar etti Erdoğan. ‘Evet FETÖ bizim dönemimizde devlette en etkili şekilde yerleşti’ diyen kendisidir” şeklinde konuştu. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.